• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 4 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 13 °C

Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 24 saat anjiyo hizmeti

Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 24 saat anjiyo hizmeti
Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Aydın: "Samsun başta olmak üzere çevre illerden gelebilecek bütün hastalara anında gereken müdahalenin yapılarak ölüm vaka riskini en aza indirmeye çalışıyoruz"

Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hasan Rıza Aydın, "Samsun başta olmak üzere çevre illerden gelebilecek bütün hastalara anında gereken müdahalenin yapılarak ölüm vaka riskini en aza indirmeye çalışıyoruz" dedi.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde yaptıkları düzenlemelerle 24 saat anjiyo hizmeti verilmeye başlandığını söyledi.

Dünyada ve Türkiye'de en sık ortaya çıkan ölüm nedeninin kalp ve damar hastalıkları olduğunu belirten Aydın, "Samsun başta olmak üzere çevre illerden gelebilecek bütün hastalara anında gereken müdahalenin yapılarak ölüm vaka riskini en aza indirmeye çalışıyoruz. Kalp ve damar hastalıkları içerisinde en önemli hastalık ise kalp damarlarındaki ani tıkanma sonucu ortaya çıkan halk arasında kalp krizi olarak da bilinen 'akut miyokard' enfarktüsüdür. Sigara, kötü beslenme alışkanlıkları, sedanter yaşam gibi önlenebilir risk faktörleri halkımızda fazla olması nedeniyle kalp krizi geçirme yaşı ülkemizde daha düşük yaşlara indi. Avrupa Kardiyoloji Derneği verilerine göre 50 yaş altında kalp krizi geçirme oranı ülkemizde yüzde 20'ye ulaştı" diye konuştu.

Kalp krizi tedavisinde erken dönemde tıkanan damarın açmanın en önemli unsur olduğuna işaret eden Aydın, bunun da en iyi yönteminin erken dönemde yapılan koroner anjiyografi sonrası balon ve stentle kalp damarlarının açılması olduğunu ifade etti.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Doç. Dr. Fatih Özkan, 10 kardiyoloji uzmanı gözetiminde toplam 60 sağlık personeliyle anjiyo servisinde 24 saat hizmet verdiklerini kaydetti.

Sadece Samsun'a değil Amasya, Çorum, Sinop, Ordu ve Giresun'dan da çok sayıda hasta geldiğine dikkati çeken Özkan, "Anjiyo servisinde 2011 yılında 3 bin 138 kardiyolojik girişim yapılırken 2012 yılında bu sayı 6 bin 63'e çıktı. 24 saat hizmet vermeye başladığımız 2014 yılının ilk 9 aylık dönemde ise 5 bin 552 işlem yapıldı, yapılan işlem sayısının yıl sonuna kadar 7 bin 400'ü geçmesini bekliyoruz. Yüzde 22 civarındaki artış oranının hastane olarak daha çok sayıda vatandaşımıza hizmet etme hedefine ulaştığımızın göstergesi olarak görüyoruz. Vatandaşımızın da hastanemize güveninin arttığını anlıyoruz" dedi.

Bu haber toplam 2913 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim