Eğitim Araştırma Hastanesi, tedavi süreçlerinde israfları, hata ve iş gücü kayıplarını en aza indirmek için ‘yalın sağlık uygulamaları’nı faaliyete geçiriyor.
Eğitim Araştırma Hastanesi, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı desteği ile ‘yalın sağlık uygulaması’ projesinin hazırladı. Konuyla ilgili olarak, Eğitim Araştırma Hastanesi 5. Blok Konferans Salonunda düzenlenen seminere İl Sağlık Müdürü İsmail Kılıç, çok sayıda hekim ve sağlık çalışanı katıldı. Projeyle ilgili bilgi veren Sağlık Bilimleri Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan, sağlık hizmet sunumlarının tekrar gözden geçirilerek; yönetici/çalışan, hasta ve hasta yakınlarının memnuniyetini arttırmayı, böylece daha kaliteli ve sürekli hizmet verebilmeyi amaçladıklarını söyledi.
Tedavi süreçlerindeki maliyetler düşürülecek
Yalın sağlık uygulamaları ile tedavi süreçlerindeki maliyetlerin azaltılacağını belirten Doç. Dr. İbrahim Özcan, çalışma ile hasta ve hasta yakını memnuniyetlerinde artış gözlemlendiğini ifade etti. Doç. Dr. İbrahim Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yalın Sağlık Uygulamalarında temel amacımız, tedavi sürecine hastanın gözü ile bakarak ‘gerçek değer’i bularak odaklanmak ve süreçlerdeki israfları, hata ve iş gücü kayıplarını yok ederek toplam tedavi süresini ve maliyetleri azaltırken hizmet kalitesini de arttırmaktır. Çalışan açısından zaman ve güçten tasarruf etmek, hizmet kalitesinin artması, süreçlerin hızlanarak daha efektif kararların alınmasını gerçekleştirmektir. Çalışma neticesinde hasta ve çalışan memnuniyeti ile birlikte kalitenin arttığını, bekleme sürelerinin ve stokların azaldığını, maliyetlerin düştüğünü daha kolay yönetilebilir sağlık sistemi ile birlikte yeni bir kurum kültürü modelinin oluştuğunu gözlemekteyiz ve seçilen pilot bölgelerden aldığımız başarı ve katma değerli uygulamalarımıza oluşturduğumuz yeni ekibimizle hastane geneline yaygınlaştırmayı planlamaktayız.”
Doç. Dr. İbrahim Özcan, projenin gerçekleştirilmesinde destek olan ORAN ve emeği geçen personele teşekkürlerini iletti.