• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 7 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 13 °C

Ege Üniversitesinde robotik paraganglioma ameliyatı yapıldı

Ege Üniversitesinde robotik paraganglioma ameliyatı yapıldı
Ege Üniversitesi (EÜ) Hastanesi'nde transperitoneal yoldan robotik paraganglioma (tümör) ameliyatı olan hasta, cerrahi müdahaleden 3 gün sonra taburcu edildi.

Hastanede yapılan yazılı açıklamaya göre, karın ağrısı ve yüksek tansiyon şikayetleriyle hastaneye başvuran hastanın yapılan tetkiklerinde karın bölgesinde vücut ana damarları üzerinden 5 santimetre çapında kitle tespit edildi.

EÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalında görevli öğretim üyeleri Doç. Dr. Murat Özdemir, Doç. Dr. Tayfun Yoldaş ve Opr. Dr. Tufan Gümüş tarafından hastaya transperitoneal yoldan robotik paraganglioma ameliyatı yapıldı. Hasta ameliyattan 3 gün sonra taburcu edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, üniversite hastanesinin Türkiye'de sağlık alanında ilklerini, bilim dünyasına ve literatüre kazandırmaya devam ettiğini belirtti.

Dünyanın en ileri teknolojileriyle donattıkları hastanelerinde en yenilikçi teknolojilerle tıbbın birçok alanında uygulama imkanı bulunduğunu vurgulayan Budak, "Cerrahlarımız, hastanemize başvuran bir hastaya dünyada sayılı Türkiye'de ise ilk olan transperitoneal yoldan robotik paraganglioma ameliyatı yaptılar." ifadelerini kullandı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Özdemir de paragangliomaların vücutta boyun, göğüs içi, karın boşluğu gibi birçok yerde bulunabildiğini ve ciddi düzeylerde yüksek tansiyona neden olduğunu aktardı.

Paragangliomaların nadir görülen ve tedaviye dirençli kitleler olduğunu belirten Özdemir, "Karın içerisinde büyük damarlara yakın olan bu kitlelerin ameliyatı oldukça risklidir ve çok dikkat gerektirir. Ameliyat sırasında en ufak bir dokunma ile hastanın tansiyonu çok ciddi düzeylere çıkabilir. Bu yüzden hem cerrahi hem de anestezi olarak yüksek riskli hastalardır." değerlendirmesinde bulundu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2180 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim