• BIST 10793.29
  • Altın 2542.87
  • Dolar 33.0797
  • Euro 35.8489
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 29 °C
  • Bursa 31 °C
  • Antalya 38 °C
  • İzmir 34 °C

Eczacıbaşı Evital ile Huma'dan dijital sağlık alanında işbirliği

Eczacıbaşı Evital ile Huma'dan dijital sağlık alanında işbirliği
Eczacıbaşı Topluluğu'nun yeni sağlık ekosistemi Evital, sağlık hizmetleri alanında küresel çapta faaliyet gösteren yapay zeka şirketi Huma Therapeutics ile işbirliği yaptı.

Eczacıbaşı Evital Başkanı Emin Fadıllıoğlu: - "Bu anlaşmanın kullanıcılarımıza ve iş ortaklarımıza değer katacağına eminim"

Şirketten yapılan açıklamaya göre, kullanıcılarına sunduğu sağlık çözümlerini genişleten Evital, küresel dijital sağlık şirketi Huma ile stratejik ortaklık kurdu.

Gerçekleştirilen ortaklıkla Evital, Huma'nın gerçek yaşam verisi toplama, öz-yönetim ve uzaktan izleme alanlarında gelişmiş araçlarından faydalanabilecek. Bu kapsamda Huma, Evital'in, uzaktan hasta izleme programları, refakatçi uygulamaları, çoklu cihaz bağlantısı, risk değerlendirme araçları ve yaratıcı yapay zeka (GenAI) yetenekleri dahil olmak üzere yapay zeka tarafından desteklenen bir dizi son teknoloji çözümü içeren Huma Bulut Platformu'na erişmesini sağlayacak.

Kullanıcılarının sağlığını tek bir noktadan yönetebilmelerini sağlayan Evital'in ekosisteminde bini aşkın doktor ve 3 bin sağlık profesyoneli yer alıyor. 30 bini aşkın kullanıcıya ve çalışanlarının iyilik halini önemseyen kurumlara eşlik eden Evital, kullanıcılara çevrim içi veya yüz yüze doktor, diyetisyen ve psikolog randevusu oluşturma, laboratuvar hizmetlerinin takibini yapma fırsatı sunuyor.

- Sağlık hizmeti sağlayıcıları ve sistemleri üzerindeki yük azalacak

Ortaklıkla geleneksel hastane ortamı dışındaki bireylere yönelik bakım hizmetlerini derinleştirecek Evital, sağlık hizmeti sağlayıcıları ve sistemleri üzerindeki yükü azaltarak önleyici bakım hizmetlerinde daha proaktif bir yaklaşım sergileyecek.

Huma ve Evital, yüksek kaliteli bakıma erişimi genişletmek, sağlık ve refahı geniş ölçekte desteklemek için yapay zeka yeteneklerinden yararlanacak.

- "Verinin altın değerinde olduğunu biliyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Eczacıbaşı Evital Başkanı Emin Fadıllıoğlu, gerçek yaşam verilerinin toplum adına kullanıldığında hastalık yönetimi, kişiselleştirilmiş tıp, takip ve müdahale gibi noktalarda önemli faydalar sağlandığını belirtti.

Fadıllıoğlu, "Verinin altın değerinde olduğunu biliyor, yapay zeka teknolojisinin sağlık alanındaki yansımalarını da yakından izliyoruz. Bu kapsamda önleyici bakım hizmetlerini iyileştirmek için yapay zeka araçlarını kullanan küresel dijital sağlık teknolojisi alanında lider şirketlerden Huma ile güç birliği yaptık. Huma, hastanın tıbbi geçmişinden ve gerçek hayattaki sağlık verilerinden yola çıkarak, kişiselleştirilmiş iç görüler sağlayabiliyor." ifadelerini kullandı.

Huma'nın uluslararası birçok önemli sağlık sertifikasına sahip olduğunu kaydeden Fıdıllıoğlu, "ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) izni ve Avrupa Birliği (AB) Tıbbi Cihaz Regülasyonu sertifikasının yanı sıra Hindistan Merkezi İlaç Standart Kontrol Organizasyonu (CDSCO) Sınıf-C, Suudi Arabistan İlaç ve Gıda Otoritesi (SFDA) Sınıf-C ve Avustralya Tıbbi Talep Verileri (TGA) Sınıf-IIb sertifikalarına sahip Huma, hastalık agnostiği için 'Tıbbi Cihaz Olarak Yazılım' (SaMD) kabul edilen tek şirket konumunda. Globaldeki bu yenilik, yetkinlik ve deneyimi Türkiye'ye taşımaktan mutluluk duyuyoruz. Bu anlaşmanın kullanıcılarımıza ve iş ortaklarımıza değer katacağına eminim." değerlendirmesinde bulundu.

Huma Üst Yöneticisi (CEO) ve Kurucusu Dan Vahdat da dijital sağlık hizmetleri için 360 derece bir ekosistem kurmak ve hastaları sağlık yolculukları boyunca güçlendirmek amacıyla Eczacıbaşı Evital ile başlattıkları stratejik işbirliğinden heyecan duyduklarını bildirdi.

Son 10 yıl boyunca esnek, hastalıktan bağımsız ve regülasyonlara uyumlu teknoloji platformu Huma Bulut Platformu'nu geliştirmeye kendilerini adadıklarını vurgulayan Vahdat, "Eczacıbaşı Evital'in, bu ortaklık sayesinde platformumuzdan yararlanmasından, dijital sağlık çözümlerini Türkiye'ye getirmesinden ve Türkiye'deki bireylerin daha uzun ve daha kaliteli bir yaşam sürmelerine destek olmasından gurur duyuyorum." şeklinde görüş belirtti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 125 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim