• BIST 8908.47
  • Altın 3006.917
  • Dolar 34.2797
  • Euro 37.1426
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Ebe Ve Hemşirelere Gebe Bilgilendirme Sınıfı Programı Kapsamında Eğitim Verildi

Ebe Ve Hemşirelere Gebe Bilgilendirme Sınıfı Programı Kapsamında Eğitim Verildi
Bayburt'ta tüm toplum sağlığı merkezlerinde ve sağlık evlerinde görev yapan ebe ve hemşirelere Gebe Bilgilendirme Sınıfı Programı kapsamında eğitimler...

Bayburt'ta tüm toplum sağlığı merkezlerinde ve sağlık evlerinde görev yapan ebe ve hemşirelere Gebe Bilgilendirme Sınıfı Programı kapsamında eğitimler verildi. Eğitim sonunda eğitimciler tarafından katılımcılara eğitime katılım belgeleri takdim edildi.

Gebe Bilgilendirme Sınıfı Programıyla tüm gebelerin doğum öncesi, doğum esnası ve doğum sonrası konularda bilgi sahibi olmaları amaçlanıyor. Verilen eğitimde ise doğumun evreleri, doğum ağrısıyla ilaçsız baş etme yöntemleri, doğum ve doğum sonu dönemde yaşanabilecek sorunlar ile erken tanısı, normal doğumun anne ve bebek açısından yararları ele alınarak, lohusalık süreci, doğum sonrası yapılması gerekenler ve yenidoğan bakımı konularında bilgiler aktarıldı. Konuyla alakalı bilgilerini tazeleyen sağlık çalışanları, eğitimcilere gebelik üzerine sorular yönelterek, eğitime aktif bir şekilde katılım sağladılar. Sağlık çalışanlarının sorularının yanıtlanmasıyla, eğitim son bulurken, anne adaylarının bu konularda yeterli bilgilere Toplum Sağlığı Merkezlerindeki Gebe Bilgilendirme Sınıflarından ulaşabilecekleri hatırlatıldı. Bununla birlikte Bayburt Devlet Hastanesi Gebe Okulları ile Doğuma Hazırlık ve Danışmanlık Merkezlerinde de anne adaylarına yönelik bilgilendirme çalışmaların yapıldığı belirtildi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 264 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim