• BIST 10025.47
  • Altın 2956.432
  • Dolar 35.1368
  • Euro 36.5946
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 5 °C
  • Antalya 10 °C
  • İzmir 8 °C

Durup dururken bulantı hastalık habercisi

Durup dururken bulantı hastalık habercisi
İşte mide bulantısının işaret ettiği gerçekler... Yılan gibi kıvrılan yolları aşarken, rahatsız edici bir manzara veya koku karşısında ya da durup dururken ortaya çıkan mide bulantısı,..

Yılan gibi kıvrılan yolları aşarken, rahatsız edici bir manzara veya koku karşısında ya da durup dururken ortaya çıkan mide bulantısı, herkeste rastlanabilecek olağan bir durum olarak görülüyor. Uzmanların, kusacakmış gibi kötü bir hissin meydana gelmesi durumu olarak tanımladıkları mide bulantısı, tek başına bir hastalık olmamakla beraber, bazı hastalıkların habercisi olabiliyor.

İÇ KULAK SORUNU
Mide bulantısı, altta yatan patolojik bir durumun dışarı yansıması olarak kabul ediliyor. İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Enes Murat Atasoyu, mide bulantısının en çok sindirim sistemi problemleri, kokulara ve hoş olmayan görüntülere karşı aşırı hassasiyet, kontrol altına alınmamış yüksek tansiyon veya şeker hastalığı ve iç kulakla ilgili tıbbi sorunları bulunan kişilerde görüldüğünü söylüyor. Ayrıca bazı insanlarda “kemoreseptör” (kimyasal değişikliklerle uyarılan hücre veya sinir uçları) duyarlılığı daha fazla olduğu için, bulantı hissinin daha sık ve çabuk oluştuğu düşünülüyor. Ancak gebelikte ve psikolojik durumu iyi olmayan bireylerde organik bir hastalık olmadan da mide bulantısı ve kusmaya rastlanabiliyor.

MİDE BULANTISI NEDEN OLUR?
Mide bulantısının pek çok nedeni var. En sık görülenleri şunlar:
Besin zehirlenmesi.
Gastroenteritler. (viral veya bakteriyel nedenli ishal)
Mide ülseri.
Migren.
Aşırı alkol veya uyuşturucu alımı.
Araç tutması.
Kemoterapi uygulamaları. (kanser tanısı almış hastalarda uygulanan özel tedaviler)
Karın içi cerrahi gerektiren durumlar (bağırsak tıkanması, mide veya bağırsak yırtılması, pankreatit, apandisit, safra kesesi taşı ve iltihabı vb.)
İç kulak hastalıkları.
İleri evre böbrek yetmezliği.
Kan şekerinin kontrolsüz yükselmesi durumunda ortaya çıkan diyabetik ketoasidoz.
Şeker hastalığına bağlı olarak midenin geç boşalması durumu.
Kafa içinde basınç artışı.
Kalp krizi (bazı tiplerinde)
Hipertansiyon.
Gebelikte meydana gelen hormonal değişiklikler.
Psikojenik nedenler.

CEYDA ERENOĞLU



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4709 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim