• BIST 8699.19
  • Altın 2915.78
  • Dolar 34.2591
  • Euro 37.4292
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 20 °C

Dr. Canan İnce Börekci: "Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu Erken Tanınması Açısından Önemli"

Dr. Canan İnce Börekci: "Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu Erken Tanınması Açısından Önemli"
14-20 Ekim "Dikkat eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu" farkındalık haftası münasebetiyle uyarılarda bulunan Özel İmperial Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi...

14-20 Ekim "Dikkat eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu" farkındalık haftası münasebetiyle uyarılarda bulunan Özel İmperial Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı Dr. Canan İnce Börekci, dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğunun erken yaşlarda görülmeye başlandığına dikkat çekti.

Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu hakkında bilinmesi gerekenleri sıralayan Börekçi, "Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu nörogelişimsel bir bozukluktur. Yani beyin gelişiminin erken dönemlerindeki farklılaşmalar bozukluğun nedenidir.Belirtiler erken yaşlarda görülmeye başlar. Bulgular dikkat eksikliği, hiperaktivite ve dürtüselliğin baskınlığına göre çocuklar arasında farklılıklar gösterebilmektedir. Dikkat eksikliği kişilerin okul, iş ve günlük hayat işlevlerinde dikkat, yönelme, öğrenme ve bellek becerilerini etkilerken, hiperaktivite ve dürtüsellik kişilerin kendini frenleme, tehlikeyi, riski öngörebilme, düşünerek karar verebilme, duygularını, davranışlarını kontrol edebilme becerilerini bozabilmektedir. Hiperaktivite ve dürtüsellik kişilerin davranış sorunları, madde kullanımı, ekran, sosyal medya, oyun ve diğer bağımlılıklara yatkınlığını arttırmaktadır. Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğunda ayrıca planlama, organize etme, önceliklendirme, zamanı yönetme, hedefe yönelme ve başlama problemleri ile motivasyonun düzenlenmesi gibi beyin işlevlerinde de bozulmalar görülebilmektedir. Bu nedenle dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğunun tedavisi dikkat eksikliği hiperaktivite belirtilerinin yanında bozulan diğer beyin işlevleri ve becerilerinde de iyileşmeyi içermelidir. Birçok alanda neden olduğu sorunlar nedeni ile dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğunun farkında olmak belirtilerin erken tanınması açısından önemlidir" diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 109 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim