• BIST 9724.5
  • Altın 2975.528
  • Dolar 35.0159
  • Euro 36.7713
  • Ankara 4 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 11 °C
  • İzmir 10 °C

Dr. Bozdağ: “Meme Kanseri Kadınlarda En Sık Görülen Kanser Çeşididir”

Dr. Bozdağ: “Meme Kanseri Kadınlarda En Sık Görülen Kanser Çeşididir”
Fırat Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Bozdağ, 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı çerçevesinde açıklamalarda bulundu.

Meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser çeşitlerinden olduğunu belirten Dr. Ahmet Bozdağ, "Meme kanserinde erken teşhis çok önemlidir. Meme kanseri tedavisi, hem cerrahi hem de onkolojik tedavilerle başarılı bir şekilde kontrol altına alınabiliyor" dedi.

Dr. Bozdağ, "Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser çeşitlerindendir. Son zamanlarda meme kanserinin görünme sıklığı giderek genç yaşlara kadar düştü. Meme kanseri tedavisi, hem cerrahi hem de onkolojik tedavilerle başarılı bir şekilde kontrol altına alınabiliyor. Hastaların kendi kendilerine meme muayenesi yaparak meme kanserinin en önemli belirtisi olan, ellerine gelebilecek kitle, sertlik, meme başında çökme, akıntı gibi durumlarda uzman hekime başvurmaları gerekiyor. Bu meme kanseri tanısının konulmasında en etkili yöntemdir. Hiçbir şikayeti olmayan 40 yaşın üzerindeki bütün kadınların, iki yılda bir mamografi ile meme kanseri taraması yaptırmaları gerekiyor. Bu şekilde muhtemel bir meme kanseri tanısının erken dönemde teşhis edilebilmesi açısından önemlidir. Erken teşhis hayat kurtarabilir" diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 314 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim