Hastane başhekimliğince, çocukların doktor korkusunun önüne geçilmesi amacıyla çalışma başlatıldı. Çalışma kapsamında hastanenin çocuk polikliniklerinin bulunduğu ünitesine özel oyun odası hazırlandı.
Oyun odasına, minik bir sedye yerleştirerek çocuklar için özel hazırlanan doktor önlükleri koyan hastane yetkilileri, çocukların oynayabilmesi için de sağlık sektöründe kullanılan iğne, ateş ölçer, steteskop, makas gibi malzemelerin oyuncaklarını da temin etti.
Hastaneye muayene olmak için gelen çocuklar, aileleriyle kendileri için oluşturulan odaya girerek "doktorculuk" oynuyor.
Doktor önlüklerini giyen minik hastalar, boyunlarına astıkları steteskoplarla arkadaşlarının sırtını dinliyor ayrıca temsili olarak iğne yapıyor. Oyun odasında hem hastane hem doktor korkusunu unutan çocuklar, muayene oluncaya kadar eğlenceli zaman geçiriyor.
Anne ve babalar, çocuklarının hastane ve doktor fobisinden uzaklaşmalarına katkı sağlayan bu odada zaman zaman yavrularının oyunlarına eşlik etmeyi de ihmal etmiyor.
"ÇOCUKLAR BURAYI KENDİ EVLERİ GİBİ HİSSETSİN İSTİYORUZ"
Başhekim Muhammed Emin Demirkol, her çocuğun mutlaka bir şekilde doktor korkusu yaşadığını anlattı. Herkesin küçüklüğünde bunu yaşadığını vurgulayan Demirkol, "Biz de çocuk doktoruna muayene olmaya geldiğimizde veya çocuklarımızı getirdiğimizde ciddi bir doktor ve hastane fobisiyle karşı karşıya kaldık. Muayene olmakta zorlanma, doktorun odasına girmek istememe, içeride ağlama gibi sorunlarla her anne baba karşılaşıyor. Biz doktor fobisi olmadan hem aileler hem de çocuklar burayı kendi evleri gibi hissetsin istiyoruz" şeklinde konuştu.