• BIST 9453.46
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 21 °C

Doğumunuzdan önce ağrıyı azaltan yöntemler

Doğumunuzdan önce ağrıyı azaltan yöntemler
Entonoks (gaz ve havanın tıbbi adı) doğumda genellikle kullanılan yöntem. Yüzde 50 oksijen ve yüzde 50 azot protoksid'den oluşur...

GAZ VE HAVA
Entonoks (gaz ve havanın tıbbi adı) doğumda genellikle kullanılan yöntem. Yüzde 50 oksijen ve yüzde 50 azot protoksid'den oluşur. Ağrıyı bastırmak yerine yarattığı gerginliğini azaltıp sakinleştirir. Metal bir kutudadır ve genellikle doğum yapacağınız hastanede kullanılır. Entonoks vücudunuza 20 saniyede karışır ve kasılmaları bir süre sonra hissedersiniz; ağrıların vücudunuzu sarmasını beklemeyin.
Olumlu yanları
Uygulaması kolay ve çabuk sonuç verir. Gaz ve hava kullanımında büyük bir avantaj ve hem anne hem de bebek için en güvenlir yöntemlerden. Kasılma krizini atlatmaya yardım etmesi için ağızlıkla birlikte kullanılır. Bu yöntemi kullanan bazı anneler, bunun kendilerini sarhoş gibi hissetmelerine neden olduğunu söylüyor. Muhtemelen dokuz ay boyunca Yeşilaycı olduktan sonra plesentanın yan tesiri olsa gerek! Entonoksun sonuçları, siz onunla nefes almayı keser kesmez vücudunuzdan uzaklaşır.
Olumsuz yanları
Entonoks, hafif bir ağrıkesici, bu yüzden ağrınız tam olarak geçmeyebilir. Keyifsizlik, hafif ateş ve baş dönmesi yapabilir. Ağızlığı ağzınızda tutmak dolaşmanızı engelleyebilir. Doktorunuz da sizi bilgilendirecektir.

EPİDURAL
Anestezi uzmanı bir doktor tarafından belinizin küçük bir bölümüne bölgesel olarak uygulanan anestezi. Epidural, doğum sancısı sırasında herhangi bir noktaya verilmiş olabilir, ama genellikle servikse (rahim ağzı) 5 santim olarak uygulanır. Bu çoğunlukla ağrısız doğum için en etkili yöntem, ne de olsa midenizden ayak parmaklarınızın ucuna kadar uyuşturuyor.
Olumlu yanları
Hemşire, anestezisti beklerken düzenli olarak sizi tepeden tırnağa takip eder. Kasılmalardan haberdar olursunuz ama ağrıyı hissetmezsiniz bile...
Olumsuz yanları
İlkinde olmayabilir ve mide bölgenizde biraz ağrı hissedebilirsiniz. Bu sırada ayak parmaklarınızı hala hareket ettirebilir, yardımla yürüyebilirsiniz. Ama mesanenize, boşaltım için bir katater takılmış olacaktır. Epidural yöntemde biraz sancı sürebilir, büyük bir olasılıkla da forseps ya da vakum ihtiyacı doğabilir. Siz ıkınırken bunu hissetmeyebilirsiniz. Binde bir de sinir hasarı riski olabilir, başta ya da sırtta ağrı yapabilir.

TENS MAKİNESİ
TENS 'Transkütanöz Elektrik Sinir Uyarım'ı demek. Bu küçük, taşınabilir makine (bir radyo büyüklüğü kadardır) dört yapışkan pedle arkanızdan geçerek vücudunuza bağlanır. Elektrik enerjisinden oluşan vurum, beyninizdeki sinirlere ağrı mesajı gönderir. Vurumlar, kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak endorfin salgılaması için uyarıda bulunur. Bu nedenle doğal ağrı kesici olarak adlandırılır. Vurumların sıklığını ve dayanıklılığını, makinenin kadranı aracılığıyla kontrol edebilirsiniz.
Olumlu yanları
Kullanması çok kolay ve kontrol edebilme olanağı tanır. Kolaylıkla taşınabilir. Sizin ya da bebeğinizin yanında bulunmasında sakıncası yoktur. TENS, ektra ağrı kesmek için gaz ve hava yanında da kullanılabilir.
Olumsuz yanları
Pedleri yerleştirirken yardıma ihtiyacınız olabilir ve doğum sancısının sadece erken aşamalarında yardımcı olur. Bazı anne adayları TENS'in etkisini hafif bulabilir.

İĞNEYLE UYUŞTURARAK DOĞUM
Bir tür uyuşturucuyla doğum yöntemi. Doktor kontrolünde alınan madde, beyin ve omuriliğinizdeki sinir hücreleri üzerinde etkili olur ve ağrıyı azaltır, rahatlamanızı sağlar. Entonoks'tan sonra en popüler ikinci ağrı azaltan seçenek. Hemşire ilacı kalçanızdan ya da uyluğunuzdan enjekte eder ya da bir serum içine enjekte edilerek vücudunuza verilebilir.
Olumlu yanları
Uzmanlara göre bu yöntemle ilgili en iyi şeylerden biri, uygulanır uygulanmaz işlemeye başlaması. 15 dakika içinde etkisini görürsünüz. İçerik madde, yatıştırıcıdır, bu nedenle rahatlamanıza yardım eder. Sancınız uzun sürerse dinlenme ve uyuma şansı sunar. Dozaj, doktor kontrolünde artırılabilir.
Olumsuz yanları
Ağrıyı tamamen bastıramama riski vardır ve bebeğinizi etkileyebilir. Bebeğinizin doğumdan üç gün sonra bile mayışmasının nedeni bu olabilir, emme refleksini ve memeyle beslenmeyi engelleyebili.

Mother & Baby

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 6409 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Ağrısız Doğum Nedir?05 Kasım 2020 Perşembe 17:55
  • Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi05 Kasım 2020 Perşembe 17:49
  • Çin Takvimiyle Bebeğin Cinsiyeti Anlaşılır mı?19 Eylül 2020 Cumartesi 13:55
  • Kıbrıs Tüp Bebek Çalışmaları Neden Popüler?10 Eylül 2020 Perşembe 14:32
  • Kürtaj Hakkında En Çok Merak Edilen Konular14 Mayıs 2020 Perşembe 10:44
  • Mikro TESE ameliyatı13 Mayıs 2020 Çarşamba 12:55
  • Kıbrıs Tüp Bebek Tedavisinde Başarı Oranları30 Mart 2020 Pazartesi 13:25
  • Gebelikte Korona Virüsü (COVID19)29 Mart 2020 Pazar 22:03
  • Ertesi Gün Hapı Nedir?22 Şubat 2020 Cumartesi 08:53
  • Gebelik diyabetinin anne karnındaki bebeğe 4 olumsuz etkisi31 Ocak 2020 Cuma 09:26
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim