• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 7 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 13 °C

Doğru beslenerek mükemmel cilde sahip olun!

Doğru beslenerek mükemmel cilde sahip olun!
Yıllara meydan okuyan, pürüzsüz bir cilde sahip olmak isteyenlere diyetisyen Müge Arslan’dan tüyolar!

Her kadın yaşı kaç olursa olsun mükemmel görünen bir cilde sahip olmak ister. Diyetisyen Müge Arslan, pürüzsüz bir cilt için kozmetik ürünlerine milyarlarca para harcanmasının gerekli olmadığının altını çiziyor ve sağlıklı, ışıldayan bir cilt için, tüketilen besinlerin hayati önemi olduğunu belirtiyor.


İşte hayalinizdeki cilde sahip olmak için dikkat etmeniz gerekenler ve tüketmeniz gereken mucizevî besinler:


Sivilce ve koyu renkli halkalar için koyu yeşil yapraklı bitkiler!
Yapılan çalışmalara göre, ıspanak gibi koyu yeşil yapraklı bitkiler, içerdikleri çinko ve bol miktarda antioksidan sayesinde, sivilcelere karşı olumlu etkiler gösteriyor. İsveç'te yapılan bir araştırmada akne tedavisi gören hastaların diyetlerine çinko eklendiğinde, 3 ayda yüzde 85’lik bir iyileşme olduğu tespit edildi. Çinko aynı zamanda hasarlı kolajenin kırılıp yeni kolajen üretilmesini de sağlıyor.

Ayrıca yeşil yapraklı bitkilerin bir kısmında bulunan yüksek oranda demir de, yeterince demir almayan kadınların yüzlerinde beliren koyu renkli halklara çare oluyor.

Cilt kuruluğuna karşı en güçlü silahlarınız zeytinyağı ve su!
Özellikle cilt kuruluğuna karşı tavsiye edilen zeytinyağı, pürüzsüz bir cilt sağlıyor. Su da cildinizin kurumasını önlerken, hücre yenilenmesini ve metabolizmanın daha düzenli çalışmasını sağlıyor. Sağlıklı görünen bir cilt için günde en az 8 – 10 su bardağı su tüketmek gerekiyor.

Cilt kuruluğunu önleyen bir diğer mucizevî besin de kantalup kavunu. Cildin pul pul dökülmesini önleyen bu kavun, likopen gibi karotene benzer maddeler içeriyor. Bunlar, kırışıklıkların ortaya çıkmasına neden olan, kolajenin hasar görmesi durumunu azaltır. Dirsek bölgesindeki deri sertleşme ve kurumaları için de faydalıdır.

Kırışıklıklar için dut, çilek, havuç ve somon balığı!
Dut, böğürtlen, ahududu ve çilek cildin yaşlanmasını geciktiren polifenol (bir tür antioksidan) içerirler. Ayrıca kısa zamanlı hafıza ve denge için de yararlıdırlar. Bir avuç çilekte bulunan C vitamini, günlük ihtiyacınız olan kolajeni tekrar üretmeye yetecek miktardadır.

Somon balığı Omega–3 yağ asitlerini içerir. Bunlar, kolajeni yok eden bağımsız radikallerle savaşır ve cilt üzerinde ince çizgilerin derinleşmesini önler. Havuç da kırışıklığa iyi gelir. Havuçta bulunan beta karoten kuru cilt için bire birdir. Bu madde, kayısı ve tatlı patates gibi diğer turuncu renkli sebze ve meyvelerde de bulunur.

Akneye karşı brokoli ve fındık!
Cildin esnek olmasını sağlayan brokoli, A ve C vitaminleri gibi antioksidanlar açısından zengin bir besindir. Kansere karşı etkili olan kimyasallar da içeren brokoli C vitamini sayesinde cilde esneklik sağlamanın yanı sıra, morarma ve çürümelerin önüne geçilmesinde de etkilidir. İçindeki A vitamini de enfeksiyona karşı direnci artırmaya ve aknenin önüne geçmeye yardımcıdır. Çinko içeren keten tohumu yağı ve fındık tüketerek de aknelerden kurtulmak mümkün.

Her derde deva soya!
Soya, sivilce oluşumunu önleyici bir etkiye sahiptir. İçerdiği östrojene benzeyen kimyasallar sayesinde akne oluşumunun önüne geçebilir. Ayrıca soyada, yeni hücre oluşumuna yardımcı olan ve cildi nemli tutan E vitamininden de bol miktarda bulunur.

Yulaf ise toksinlerin dışarı atılmasını sağlar. Yulafın içerdiği lifler, vücut tarafından toksinleri filtre etmekte kullanılır. Ayrıca B vitaminleri açısından da son derece zengindir.

Diyetisyen Müge Arslan, mükemmel bir cilde sahip olmak için sağlıklı yaşamanın şart olduğunu söylüyor ve bunun için de 5 temel yiyecek grubunu; et, süt, sebze-meyve, yağ ve tam tahıl grubundan yiyecekleri her öğünde yeterince almanın, sigara ve alkol kullanmamanın şart olduğunu vurguluyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3578 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim