• BIST 9628.56
  • Altın 3002.717
  • Dolar 34.5123
  • Euro 36.1711
  • Ankara -1 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 3 °C
  • Antalya 7 °C
  • İzmir 7 °C

Diz ağrısını önleyecek 5 sağlıklı öneri

Diz ağrısını önleyecek 5 sağlıklı öneri
Ydr. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, pek çok insanın ortak şikayeti diz ağrısını önleyecek 5 sağlıklı öneride bulunuyor

Mutlu dizlere sahip olmanın bir numaralı kuralı sağlıklı bir kiloda kalmaktır. Aldığınız her kilo merdiven çıkarken veya yürürken dizlerinize 4 kilo olarak yansır. Genelde kadınlar çok sıklıkla diz ağrısından şikayet eder. Bir kere bu aşırı kiloya ulaştıktan sonra semptomlar artar fakat bazen ortadan kaybolduğu da olur. 
 
Ydr. Doç. Dr. Gamze Şenbursa,  pek çok insanın ortak şikayeti diz ağrısını önleyecek 5 sağlıklı öneride bulunuyor:
 
Merdivenlerden zıplayarak inip çıkmayın:
 
Uygun kiloda değilseniz bu sizin diz ekleminizin üzerine ciddi bir stres bindirir. Örneğin 68 kg iseniz, bu ortalama olarak dizlerinize 272 kilogram biniyor demektir. Merdiven inip çıkarken destek almak için trabzanlardan tutunarak binen yükü azaltabilirsiniz.
 
Çimler ve Arnavut kaldırımlarında gezmeyin:
 
Eğer osteoartritiniz veya herhangi bir diz yaralanmanız varsa, çim veya Arnavut kaldırımı yerine, yayakaldırımı veya zemini özel tasarlanmış yerleri tercih edin çünkü yumuşak ve desteksiz zeminler dizlerinize daha fazla yük bindirerek yaralanma riskini arttırır.
 
Squat ve lunge egzersizinde aşırıya kaçmayın:
 
Egzersizleri yaparken 90 derecenin üzerinde dizlerinizi bükmeyin ve dizlerinizin ayaklarınıza paralel olduğundan emin olun.
 
Uyluklarınızın iç kısmını da çalıştırın:
 
Bacağınızın iç kısmındaki kasların kuvvetli olması yürürken binen streslerin azalması ve dolayısı ile dizinizin daha fazla zorlanmaması için önemlidir. Bu çalışmaya başlamanın en kolay yolu; her oturduğunuzda dizlerinizi birbirine doğru iterek iyice sıkıştırın ve bu pozisyonda 5 saniye bekleyin. Bu egzersizi dilediğiniz kadar yapın.
 
Spinning dersinde iken bisikletin selesini çok alçak ayarlamayın:
 
Pedal en aşağı pozisyonda iken bacağınızın tamamen düz olduğundan ve selenin yeterince yüksek olduğundan emin olun.



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 6018 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim