• BIST 9367.77
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 7 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Diyetisyenden Kavurucu Sıcaklarda Sıvı Kaybına Karşı 2 Buçuk Litre Su Tüketilmeli Uyarısı

Diyetisyenden Kavurucu Sıcaklarda Sıvı Kaybına Karşı 2 Buçuk Litre Su Tüketilmeli Uyarısı
Hatay'da görevli Diyetisyen Tuğçe Öntürk, kavurucu sıcaklıkların etkili olduğu bu günlerde insanların sıvı kaybını önlemek için günlük 2 buçuk...

Hatay'da görevli Diyetisyen Tuğçe Öntürk, kavurucu sıcaklıkların etkili olduğu bu günlerde insanların sıvı kaybını önlemek için günlük 2 buçuk litre su içmeleri gerektiğini söyledi.

Yaz aylarının gelmesiyle sıcaklıklar ülke genelinde arttığı gibi Hatay'da da 40 derecenin üzerine çıktı. Yüksek sıcaklıklar açık alanda çalışan tarım işçileri başta olmak üzere çeşitli meslek gruplarını olumsuz etkiliyor. Hatay Eğitim Araştırma Hastanesi'nde görevli Diyetisyen Tuğçe Öntürk, sıvı kaybının gazlı içeceklerin yerine sade maden suyu veya ayran gibi içeceklerle dengelenebileceğini ifade etti. Çay ve kahve tüketiminde aşırıya kaçınılmamasını söyleyen Diyetisyen Öntürk, yeteri kadar sıvı alınmadığı takdirde; mide bulantısı, baş ağrısı ve halsizlik gibi şikayetler meydana geldiğini belirtti.

"Sıvı kaybını önlemek için günlük 2,5litre su alımını önermekteyiz"

Artan sıcaklıklarla birlikte vücudumuzdaki sıvı kaybı arttığına dikkat çeken Diyetisyen Öntürk, "Yeteri kadar sıvı alınmadığında mide bulantısı, baş ağrısı, halsizlik gibi şikayetler meydana gelebilmektedir. Bu şikayetleri önlemek için günlük en az 2,5 litre su alımını önermekteyiz. Şekerli ve gazlı içecekler yerine sade maden suyu, ayran, evde yapılmış limonata gibi sağlıklı içecek alternatifleri tercih edilmelidir. Çay ve kahve tüketiminde aşırıya kaçınılmamalıdır. Sindirimi zor olan çok yağlı, baharatlı besinlerden uzak durmamız gerekmekte. Bunlar yerine kolay sindirilen, sıvı, vitamin, mineral yönünden zengin, mevsimine uygun sebze meyve tüketimini artırmalıyız. Ayrıca sıcak havalarda besinler daha çabuk bozulabileceğinden besinlerin saklama şartlarına da dikkat etmemiz gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 580 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim