• BIST 9549.89
  • Altın 3002.717
  • Dolar 34.5123
  • Euro 36.1711
  • Ankara -1 °C
  • İstanbul 2 °C
  • Bursa 1 °C
  • Antalya 7 °C
  • İzmir 5 °C

Diyeti bozmadan atıştırmak mümkün!

Diyeti bozmadan atıştırmak mümkün!
İdeal kiloya ulaşmak ve bu sayede de daha güzel görünmek kuşkusuz günümüzde pek çok kadının hayallerini süslüyor.

İdeal kiloya ulaşmak ve bu sayede de daha güzel görünmek kuşkusuz günümüzde pek çok kadının hayallerini süslüyor. Günümüz trendleri düşünüldüğünde, ideal kiloda görünmek bazı kadınlara kendilerini daha iyi hissetmelerinin yolunu açarken, kendileriyle barışık mutlu bireyler olmanın kapılarını da aralıyor. Diyet yapmak, ideal kiloya sahip olmak güzel de, bir de günlük hayatımızın adeta bir parçası haline gelen şu atıştırmalıklar da olmasa…

Artık üzülmeyin! Hem evimizde, ofisimizde yaptığımız kaçamaklar ya da misafirlikte tadına baktığımız atıştırmalıklardan yemek, hem de diyet yapmak mümkün… Ancak bir şartı var; o da doğru atıştırmalıkları uygun miktarlarda seçmeniz…

Alman Hastanesi’nden Diyetisyen Esra Aran, bir yandan atıştırmalıkların tadına bakmanın, bir yandan da diyet yapmanın mümkün olduğunu söyledi. Diyet yapmak uğruna kişilerin atıştırmalıklardan mahrum kalmaması gerektiğini ve uygun besinlerin uygun miktarlarda tüketilmesiyle açlığın geçiştirilebileceğini savunan Diyetisyen Esra Aran, “Atıştırma olarak tercih edilen besinler, tokluk hissinin yanında besleyici ve daha düşük kaloriye sahip olmalı. Bu sayede diyet yaparken sağlıklı atıştırmalarla hem zevk alırsınız hem de sağlığınızı korumuş olursunuz” diye konuştu.

İşte diyeti bozmadan tüketebileceğiniz atıştırmalıklar:

Yulaf ezmesi: Akşamları atıştırmak istediğinizde 3 çorba kaşığı yulaf ezmesi, üzerine 1 çorba kaşığı yaban mersini veya 1 çorba kaşığı altın çilek veya 1 çorba kaşığı kuru üzüm ekleyebilirisiniz. Bu şekilde hem kan şekerini dengelemiş, hem de düşük kalorili ara öğünü tamamlamış olursunuz. Yulaf ezmesinin lif miktarı yüksek olduğu için karın doyurucu özelliğe sahiptir.

Yeşil elma: Dilimlenmiş yeşil elma üzerine 1 çay kaşığı tarçın ve 1 çorba kaşığı ezilmiş ceviz serpiniz. Yanında 1 kutu light sütle öğünü tatlandırabilirsiniz. 

Portakal: C vitamini deposudur. 1 porsiyon portakal+ 5 tane tam ceviz tercih edilebilir. Eğer kabızlık probleminiz varsa bağırsaklarınızın çalışmasına yardımcı olur.

Süzme yoğurt: Yoğun kıvamda olduğu için doygunluk hissi sağlar. Yoğurdunuzu 1 porsiyon meyve ile tatlandırabilirsiniz (1 porsiyon meyvenin tenis topu kadar büyüklüğe sahip olması gerekiyor)

Kurutulmuş meyve ve yemişten oluşan tahıllı bar: Çikolata tercihi yerine kurutulmuş meyve ve yemişten oluşan tahıllı barları tercih edebilirsiniz.

Pirinç ve mısır patlağı: Yağlı patlamış mısır veya cips yerine daha sağlıklı olarak ifade edilebilir. İstediğiniz her alanda tercih edebilirisiniz. Örneğin, ofiste yada sinemada olabilir.

Kuru meyveler ve leblebi: Gün içerisinde tükettiğiniz çayın yanında kuruyemiş yerine yarım çay bardağı leblebi ve 1 çorba kaşığı kuru üzümü karıştırarak tercih edebilirsiniz. Doyurucu özelliğe sahiptir.

Meyveli pasta: Tabi ki bu bildiğiniz pastanelerde satılan hamurlu pastalardan değil. Sizin için daha sağlıklı, daha doyurucu özelliğe sahip bir pasta... Hemde 5-10 dakika içerisinde tüketime hazır...Gerekli olan malzemeler: 1 küçük boy muz (Ya da istenilen bir meyve), 1 çay bardağı süzme yoğurt, 3 çorba kaşığı yulaf ve 1 tatlı kaşığı tarçın. Tarifi: Muzu soyduktan sonra her tarafını yoğurtla kaplayın ve üzerine hazırlamış olduğunuz yulafları hiçbir boşluk kalmayacak şekilde serpiştirin. Hazırladığınız muzu 5-10 dk. buzlukta bekletin. Daha sonra donmuş olan muzlu pastanın üzerine 1 tatlı kaşığı tarçın serpebilirsiniz. Oldukça leziz bir o kadar düşük kalorili bir tatlıdır...

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2456 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim