• BIST 9549.89
  • Altın 3005.985
  • Dolar 34.5383
  • Euro 35.9979
  • Ankara 0 °C
  • İstanbul 5 °C
  • Bursa 3 °C
  • Antalya 6 °C
  • İzmir 7 °C

Diyet tuzaklarından uzak kalmak için 10 tüyo

Diyet tuzaklarından uzak kalmak için 10 tüyo
Diyete başlamak kolay ama sağlıklı bir şekilde sürdürmek o kadar da kolay değil! Diyetisyen Banu Kazanç, sonuç alınmayan 'yap-boz' diyetleri, nasıl başarılı bir ...

 


6 SAĞLIK KONTROLÜ
Kilo verememenin veya kilolu olmanın; sıklıkla vücuttaki hormonal dengesizlik, insülin direnci, kullanılan ilaçlar, genetik ve kronik rahatsızlıklar gibi birçok hastalıkla ilişkisi vardır. Nedeni belirlenmediği sürece fazla kiloları vermek zor, hatta tedavi edici ilaç kullanılmadığı zaman neredeyse imkansızdır. Diyete başlarken sağlık muayenesinden geçmeniz ve laboratuvar tetkiklerinizi yaptırmanız çok önemlidir.

7 AZ YA DA ÇOK YEMEYİN
Bazıları diyet listelerini ihlal eder, bazıları da listedekileri azaltma eğilimindedir. Daha fazla kilo vermek amacıyla öğünler atlanır, daha az kalori almak istenir ama bu süreç metabolizmayı yavaşlatır. Diyet listeleriniz, günlük fiziksel aktiviteleriniz ve bazal metabolizma hızınız göz önüne alınarak verilir. Size öngörülenden azını veya çoğunu tüketmemelisiniz.

8 YASAKLAR DA SERBEST
Kendinizi aşırı kısıtlamamalı ve tüketmeyi sevdiğiniz gıdalardan yoksun kalmamalısınız. Diyette yasak besin olmaz çünkü kendinize yasakladığınız yiyeceklere karşı kriz şeklinde tanımlanan bir yeme isteği oluşur. Çok sık olmamak kaydıyla yasak yiyeceklerden de küçük porsiyonlarda tüketebilirsiniz.

9 SEVDİKLERİNİZE ÖNCELİK TANIYIN
Hep aynı yiyecekleri tüketirseniz bu durum diyeti angarya olarak algılamanıza neden olur. Sevdiğiniz yiyecekler öncelikli olmalı, diyetiniz çeşitlilik içermeli ve sizi bıktırmamalıdır. İşin diğer boyutu ise hep aynı listeyi uygulayarak kilo veremeyeceğiniz gerçeğidir.

10 KAN ŞEKERİNİN DENGESİ ÖNEMLİ
Diyetler dengeli olmalı, çeşitlilik içermeli ve kolay hazırlanmalıdır. Diyet yaparken fiziksel açlıkla mücadele için yeme sıklığı artırılır, öğünlere protein ilave edilebilir ve lifli besinleri tüketerek daha uzun süre tokluk sağlanır. Kan şekerinin aşırı düşük ve insülin seviyesinin çok yüksek olmaması sağlıklı bir diyet için önemlidir.

DUYGUSAL AÇLIĞI FRENLEMEK İÇİN...
Fiziksel doyum, beraberinde duygusal doyumu da gerektirir. Sunulan yemeğin doyurucu olması için tüm duygularımıza hitap etmesi onları da doyurması gerekir.
Yenecek miktara önce gözlerimiz karar verir. Yemek yenecek ortam, renkler, ortamın ışıkları, gürültüsü, müziği, konuşulan konuların keyifli olması, yemekte beraber olduğunuz kişilerin yeme hızı; duygusal açlığı frenleyecek unsurlardır.
Kendimizi bir şeylere inandırma, kolaylıkla kandırabilme yeteneğimiz vardır. Başkalarına çok sıkı diyet uyguladığımızı söylesek de yalnız kaldığımızda irademize yenilebiliriz. Lüzumsuz atıştırmalıklarla diyetinizi sabote etmeyin!

ESRA TÜZÜN

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5129 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim