• BIST 9927.71
  • Altın 2962.961
  • Dolar 35.2472
  • Euro 36.7735
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 10 °C
  • İzmir 15 °C

Dişleriniz Parıldasın

Dişleriniz Parıldasın
Konuşurken ve gülerken dişlerimiz her daim ön plandadır. Karşımızdaki ile iletişimde dişlerimiz yüzümüzde en çok göze çarpan bölümdür. Bu nedenle beyazlığı kişisel bakımımızın sembolüdür.

Yediğimiz her yemekten sonra dişleri fırçalamak ya da en azından çalkalamak çok önemlidir. Besin artıkları dişlerin arasına sıkışır ve orada birikir. Zamanla plak oluşumuna neden olurlar. Bu ortam bakterilerin üremesi için çok uygundur. Üreyen bu bakteriler zamanla üst solunum yolunda ve soluk borusunda da sorunlara neden olabilir. Hatta mideyi de kötü etkileyebilir ve istenmeyen bir durum olan ağız kokusuna yol açabilir.

Özellikle fazla kafein tüketenler ve sigara içenlerin kullanması için üretilen diş macunların ilk çözüm yoludur. Günde en az 2 kez fırçaladığınızda bakteri oluşumunu önemli oranda azaltabilir ve dişlerde leke oluşumunu da önleyebilirsiniz.

Diş beyazlatma operasyonları gözünüze iyi bir çözüm gibi gelebilir. Ancak bu yöntemler profesyonellerce yapılmadığı takdirde diş minesine zarar verir ve çürüğe neden olur. Bunun yerine alternatif diş beyazlatma yollarını tercih edebilirsiniz. Diş beyazlatmaya yarayan kalemler, fırçalar ve bantlar bu yöntemlerden bazılarıdır.

Bazı yiyecekler de diş temizleyici özelliğiyle bilinir. Örneğin elma. İçerisinde bulunan asit ve diğer besin maddeleri sayesinde dişin yüzeyini temizler. Ferah ve taze bir nefes sağlar.



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4045 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim