• BIST 9626.56
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.213
  • Euro 36.6812
  • Ankara 7 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 14 °C

Diş ipi kullanan altı yaş genç gösteriyor

Diş ipi kullanan altı yaş genç gösteriyor
Diş taşı nedeniyle oluşan enfeksiyon kalbi hedef alıyor. Bu nedenle artık ABD'deki hastanelerin kardiyoloji servislerinde diş uzmanları da var. Dr. Sibel Karaman, diş ipi kullanan ...

 

FELCE BİLE NEDEN OLABİLİR
Diş taşı başka hangi rahatsızlıklara neden olur?
Midede: Japonya'da yapılan bir çalışma; yemek borusu kanseri hastalarının, yüzde 70'inde diş eti hastalığı olduğunu gösteriyor. Mide sorunu yaşayanlar diş taşlarını temizletmeli.

Beyinde: İleri diş eti hastalığında, kan dolaşımında pıhtılaşma oluyor. Bu durum, 40'lı ve 50'li yaşlarda felçlere neden olabiliyor.
Psikolojik: Özellikle iş başvurularında kötü dişler ve ağız kokusu çok önem taşıyor. İlk tanışmalarda ağız bakımıyla ilgili sorunlar, olumsuz etkiler yaratabiliyor.

PARKINSON'UN ÇARESİ 20 YAŞ DİŞİ OLABİLİR !
Dişten kök hücre üretilmesi, çok kullanılan bir yöntem mi?

Evet, kullanılan bir yöntem. Türkiye'de de diş bankası kuruldu. 20 yaş dişi ya da süt dişi dediğimiz çocukluk dişleri saklanabiliyor. Göbek kordonunun saklanması gibi; oluşabilecek genetik hastalıklarda kullanılabiliyor.

Faydalı olacak mı?

Göbek kordonu ne kadar yeterli oluyorsa, süt dişi de aynı oranda katkı sağlıyor. Özellikle lösemi tedavisinde kullanılabiliyor. İleride MS'ten Parkinson'a kadar 40 hastalık için de kullanılabileceği iddia ediliyor.

Bazı aileler çocuklarının süt dişlerini Amerika'daki bankaya gönderip saklatmış. Sizce bunlar ileride kullanılabilecek mi?

Kullanılabilir. Buradaki banka da dişleri Bürüksel'e ya da Amerika'ya göndererek orada saklatıyor. Diş çekildikten sonra steril bir ortamda, özel tüplere konuluyor. Ardından soğuk zincir şeklinde taşınıyor.

SİGARA İÇENLER TEHLİKEDE
Diş eti hastalığı tedavi edilmezse, diş kaybı olur mu?

Evet, bu süreç diş kaybı ile sonlanabilir. İlk önce diş etleri kızarır, dişlerde estetik bozukluklar olur ve ağız kokusu başlar. En kötüsü bu hastalıkta, çoğunlukla ağrı olmaz. Hasta bulguları dikkate almazsa, çene kemiğini bile kaybedebilir. Öte yandan sigara içen hastalarda daha farklı bir sorun var; onlarda diş eti kanaması olmuyor. Böylece hasta, diş eti hastalığının en önemli sinyalini alamıyor.
 

ESRA TÜZÜN

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7136 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim