• BIST 9672.75
  • Altın 2962.961
  • Dolar 35.2472
  • Euro 36.7735
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 9 °C

Dis hekimlerinin tercihi köprü yerine implant

Dis hekimlerinin tercihi köprü yerine implant
Ağzında eksik dişi olanlar eskiden köprü yaptırarak sorunlarını çözerdi... İmplant tedavisi çıktıktan sonra köprü protezinin tahtı sallandı. Diş hekimleri, "Köprü mü yoksa implant mı?" sorusuna "İkisinin de yeri ayrı ama implant iyidir" yanıtını verdi

 

DT. NİHAN HIZIR
Hisar Intercontinental Hospital
EKSİĞİM OLSA YAPTIRIRDIM
Köprü restorasyonlarının bilinen en büyük dezavantajı, komşu dişlerin kesilme yoluyla küçültülmesidir. Bir diş hekimi olarak benim kişisel tercihim implant protezidir. Ancak, implant yerleştirilmesi uygun olmayan kontrolsüz diyabet gibi vakalarda köprü düşünülebilir.
Benim ağzımda hiç eksik diş yok ama olsaydı tercihim implantlar yönünde olurdu.

DT. MERT TOPÇUBAŞI
Memorial Ataşehir Hastanesi
HAYATINIZ BOYUNCA SİZİNLE KALIR
Steril bir ortamda deneyimli uzmanlar tarafından yerleştirilmiş ve üst yapısı doğru planlanmış bir implant protezinin; hayatınız boyunca sizinle yola devam etmemesi için hiçbir sebep yoktur.
Aynı şeyi bir köprü protezi için söylemekse çok kolay değildir. Köprü protezinin mümkün olmadığı durumlarda implant, kişiye sabit bir protez kullanması şansı verir.
Şu anda ağzımda implant ya da köprüm yok. Ancak gelecek yıllarda böyle bir ihtiyaç doğacak olursa ve o zamanki sağlık durumum izin veriyorsa, tercihimi dental implantlardan yana kullanırım.

DT. FİGEN ŞENCAN
Medistate Kavacık Hastanesi
ÇENEDE KEMİK ERİMESİNİ DURDURUYOR
Amacımız doğal dokulara müdahale etmemek olduğu için sağlam dişlere sahip kişilere implant uygulamalarını öneriyoruz. Çünkü implant; çekilen diş bölgesinde kemik erimesini durdurur ve çökmeleri engeller.
İmplant; köprü gibi birbirine bağlı ve temizliği zor olmadığı için daha hijyeniktir, dişeti iltihabı, koku ve kanamalara yol açmaz, uzun ömürlüdür. Köprü gibi 5-10 senede bir değiştirilmesi gerekmez. Çiğneme sırasında basınçları kemiğe ilettiği için gerçek diş hissi verir.

ESRA TÜZÜN

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 16591 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim