• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Bursa 5 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 10 °C

Diş Beyazlatma Hakkında Sık Sorulan Sorular

Diş Beyazlatma Hakkında Sık Sorulan Sorular
Çoğu kişi dişlerinin sararmasından şikayetçi, ve basit görünen bu sorun insanlarda kendine güven eksikliğine bile varabilen sıkıntılara neden olabiliyor. Peki bunun kolay ve hızlı bir çözümü yok mu?

Gülümsedikçe parlayan bembeyaz dişlere sahip olmak istemeyen yoktur herhalde… Estetik bir gülümsemeye ve dolayısıyla yüze etki eden en önemli unsurlar arasında gülüş tasarımı harici yer alan dişleri beyaz tutmak, herkesin isteyeceği bir şey olsa da ne yazık ki bu her zaman mümkün olmayabiliyor. Düzensiz diş fırçalama alışkanlığı, kahve, sigara gibi sık tüketilen zararlı ürünler gibi etkenler yüzünden, çoğu kişi dişlerinin sararmasından şikayetçi, ve basit görünen bu sorun insanlarda kendine güven eksikliğine bile varabilen sıkıntılara neden olabiliyor. Peki bunun kolay ve hızlı bir çözümü yok mu?

Evet, var! Tam da bu noktada devreye giren diş beyazlatma, daha komplike olduğu söylenebilecek diş estetiği operasyonları arasından basit, hızlı ve etkili bir işlem olarak sıyrılıyor. Bu yazıda, sık sorulan birkaç soru ile diş beyazlatmaya kısaca değineceğiz.

Diş Beyazlatma Nedir?

Diş estetiğinin önemli aşamalarından olan diş beyazlatma, adından da anlaşılabileceği gibi, yetersiz bakım gibi nedenlerden ötürü belli bir zaman içinde sararmış olan dişleri, doğal rengine kavuşturmak için uygulanan bir işlemdir. Diş beyazlatma; yaşlanmadan ve özellikle de yiyecek ve içeceklerden kaynaklanan lekeler için en etkili çözüm olarak ön plana çıkmaktadır.

Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Öncelikle belirtmekte fayda var ki; diğer diş estetiği işlemlerinde olduğu gibi, beyazlatma işleminden önce de dişlerdeki çürüklerin tedavi edilmesinde fayda vardır. Klinikte yapılan beyazlatma işleminde, diş hekimi, öncelikle, işlem sonrasında karşılaştırma yapabilmek adına dişlerinizin fotoğrafını çeker. Aynı zamanda dişlerdeki lekelerin türlerini de inceler. Muayeneden sonra, ortalama 30 – 60 dakika arası sürecek temizleme işlemi başlar. Bu işlem için özel beyazlatıcı solüsyon kullanılır. İki çeşit beyazlatma işlemi vardır; kanal tedavisi olmuş ve dolayısıyla canlı siniri kalmamış dişlere uygulanan non-vital beyazlatma, ve canlı dişlere uygulanan vital beyazlatma.

dis-beyazlatma.jpg

Diş Beyazlatma Kalıcı mıdır?

Pek çok kişinin sandığının aksine, diş beyazlatma işlemi aslında kalıcı değildir. Yine de beyazlatılan dişler, ortalama 2 yıl gibi bir süre boyunca renklerini koruyabilirler. Tabii burada, beyazlatma işlemi sonrasındaki süreçte dişlere düzenli ve efektif bakım yapmanın da önemini vurgulamak gerek. Diş beyazlatma işlemi, diş fırçalama gerekliliğini kesinlikle ortadan kaldırmamaktadır.

Diş Beyazlatma Fiyatları Nedir?

Diş beyazlatma fiyatları, aralarında beyazlatma işleminin yapılacağı klinik, doktorun tecrübesi ve tabii ki uygulanacak yöntemlerin de yer aldığı pek çok etkene göre değişiklik göstermektedir. Bu konuda en doğru bilgiyi almak için, estetik diş hekiminiz ile iletişime geçebilirsiniz.

https://www.onurozturk.com

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 4008 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim