• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 7 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 13 °C

Dilkom’da Çocuklarda Hiperaktivite Bozukluğu Konuşuldu

Dilkom’da Çocuklarda Hiperaktivite Bozukluğu Konuşuldu
Anadolu Üniversitesi Dil ve Konuşma Bozuklukları Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (DİLKOM) tarafından düzenlenen "Çocuğumda dikkat ve hiperaktivite...

Anadolu Üniversitesi Dil ve Konuşma Bozuklukları Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (DİLKOM) tarafından düzenlenen "Çocuğumda dikkat ve hiperaktivite bozukluğu var.

"Şimdi ne yapmalıyım?" başlıklı seminer, DİLKOM Prof. Dr. Seyhun Topbaş Seminer Salonunda gerçekleştirildi. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Merve Nur Sarıyer'in konuşmacı olduğu seminere öğretim üyeleri ve öğrenciler katılım gösterdi.

Dr. Öğr. Üyesi Sarıyer: "Her dikkat eksikliği olan çocukta hiperaktivite yoktur"

DİLKOM'da gözlemlenen vakalarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu tanısının artış gösterdiğini aktaran Dr. Öğr. Üyesi Sarıyer şunları söyledi:

"Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, dikkat süresi kısalığı, dikkat dağınıklığı, hareketlilik veya dürtüsellikle kendini gösteren, büyük oranda bu belirtilerin yaşam boyu sürdüğü nörogelişimsel bir bozukluk olarak tanımlanmaktadır. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunda dikkat eksikliğinin baskın olduğu çocuklar dikkatlerini ayrıntılara veremezler, zihinsel olarak çaba gerektiren görevlerden kaçınırlar ve eşyalarını sıkça kaybetme eğilimleri fazladır. Hiperaktivitenin baskın olduğu çocuklar ise sakin bir biçimde oyun oynamak konusunda çok zorlanırlar, çoğu zaman çok konuşurlar ve çok hareketlilerdir. Bu bozukluğun nedenleri arasında genetik, nörolojik faktörler ve psikolojik etkenler var. Tedavi için öncelikle çocuk ve ergen ruh sağlığı ve hastalıkları hekimlerine başvurulmalı, uygulanılması gereken tedavi sürecine uyulmalı ve ilaç tedavisine ek olarak gereken alanlarda uzmanlardan destek alınmalı."

Seminer, katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 644 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim