DAĞ ÇAYI ÇOK AROMATİK
1 metreye kadar boylanabilen Dağ Çayı açık yeşil renkte yaprakları olan, aromatik otsu bir bitkidir. Yaylaçayı olarak da bilinir. İçeriğinde flavonlar, uçucu yağ ve çeşitli kimyasallar bulunmaktadır.
MİDE AĞRILARINI AZALTIR
Faydaları: İştah açar ve hazmı kolaylaştırır. Sinirleri rahatlatır. Uyarıcı ve kuvvet vericidir. Mikrop öldürücü ve antioksidan etkilere sahiptir. İltihapları gidermeye yardımcı olur. Mide ağrılarını azaltır ve gaz söktürür. İdrar arttırıcıdır. Soğuk algınlığına karşı faydalıdır.
Nasıl Kullanılır?
Kurutulmuş çiçekli dallarının üzerine kaynamakta olan su döküldükten sonra birkaç dakika demlenerek hazırlanan çay içilir. Demlemenin süresi Dağ çayının rengini, kokusunu ve tadını etkiler. Damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. İçimi hoş, tadı güzel bir çaydır.
BAŞA KAFES MODELİ
Bu bereyi geçen hafta çarşamba günkü programımızda sevgili Elmas Özaycan yaptı. Ben de yazın bere kullanmayı çok sevdiğim için sizlerle paylaşmak istedim. Bu örgü biçimi bana kafes modelini hatırlattı. Yapımı çok kolay olan bu bereyi yazın plajda saçlarınıza hiç şekil vermek zorunda kalmadan rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Malzemeler: Koton ip, tığ no: 3.5
Yapılışı
1. sıra- 6 zincir çekilip kapatılır. Araya birer zincir çekilip,12 tane üçlü trabzan yapılır.
2. sıra- Her yuvaya araya 1 zincir çekip 2 tane üçlü trabzan yapılır.
3. sıra- Bir yuvaya araya 1 zincir çekerek tek, 1 yuvaya çift batarak üçlü trabzan yapılır.
4. sıra- Araya 1 zincir çekip, her yuvaya tek batarak üçlü trabzan yapılır.
5. sıra- İlk yuvaya araya 2 zincir çekip 2 tane üçlü trabzan yapılır. 3 zincir çekilir, 1 yuva atlanır. Sonraki yuvaya araya 2 zincir çekerek 2 tane üçlü trabzan yapılır. Sıra sonuna kadar aynı işlem uygulanır.
6. sıra- 3 zincir çekilir, alt sıradaki 2 tane üçlü trabzanın ikincisinin, sağından batıp arkadan ilmek alıp üçlü trabzan yapılır. 2 zincir çekilir aynı ilmeğe aynı işlem uygulanır.
Bu şekilde 12 sıra örülür. 2 sıra ikili trabzan yapılıp bere tamamlanır.
YEMEKTE BİLE YENİLİKÇİ
Vücudunuzun sürekli C vitaminine ihtiyacı var. Yemek tarzınız yenilikçi. Bu nedenle değişik lezzetler tatmayı seviyorsunuz. Burcunuz el ile ayak bilekleri, baldırları ve dokuları temsil eder. Vücudunuz sofra tuzuna çok ihtiyaç duyar. Bu ihtiyacı sofra tuzundan değil, tuzu barındıran besinlerden almanız en mantıklısıdır. Çok fazla tuz aldığınızda zayıf kan dolaşımına, gereğinden fazla şişkin bir vücuda ve karaciğer rahatsızlıklarına açıksınız demektir. Deniz ürünleri, brokoli, havuç, turp, balkabağı, ıspanak, elma, şeftali, limon, portakal, greyfurt, nar ve ananas sizin için doğal tuz bakımından ideal besinlerdir.
NARLA KUVVETLENİN
Potasyum ve demir minerali ile C vitamini açısından çok zengin bir meyve olan nar, B1, B2 vitaminleri ile kalsiyum ve fosfor minerallerini de barındırır.
Faydaları;
1- Harareti keser.
2- Enerji verir, yorgunluğu giderir.
3- Vücudu, kalbi, mideyi ve diş etlerini kuvvetlendirir.
4- Çarpıntıyı giderir.
5- Mide iltihabı ve ağız yarası için faydalıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
6- Damar sertliğini önler ve damarları açar. Bu özellikleriyle kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur.
7- Kandaki şeker seviyesini de dengeleyerek şeker hastalarına iyi gelir.
8- Cilt sağlığı için de faydalıdır.
9- Nar suyu sesi açar.
PÜFTEN ŞEYLER
* Bulaşıklar için alternatif: Bulaşıklarınızı sünger veya kumaş bezler yerine eski naylon çoraplarınızla yıkayabilirsiniz. Üç tane naylon çorabın ayak kısımlarını kesip attıktan sonra hepsini üst üste koyarak dörde katlayın. Makineyle çevrelerini dikin, enine ve boyuna dikişler geçin. Böylece çok kullanışlı bir bulaşık bezi elde edersiniz.
* Seramik eşyaların yıkanması: Seramik eşya ve döşemeleri amonyaklı suyla silin. Sonra ılık suyla durulayarak kurutun.
* Mobilyadaki çizikler: Mobilyalarınızdaki ufak çaptaki çizik ve lekeleri çıkarmak için gaza batırılmış bir bezle silmek kafi gelir. Derin çiziklerde ise içine erimiş mum koyarak kapatıp aynı işlemi tekrarlayabilirsiniz.
Şimdi güzellik zamanı
Bu hafta sizlerle sevgili Hande Polat'ın, programımızda yaptığı güzellik maskelerini ve bazı rahatlatıcı hazmı kolaylaştırıcı karışım tariflerini paylaşacağız. Ziraat mühendisi olan Hande Polat, aynı zamanda tarım ekonomisi eğitimi de almış, fakat o kendisini bütün bu unvanlardan uzak bildiğiniz aktar olarak tanımlıyor. Kendisi aynı zamanda Türkiye aktarlar birliği genel sekreteri. Biz kendisini çok sevdik, tariflerini bizimle paylaştığı için çok teşekkür ediyoruz.
GÖZALTI KIRIŞIKLIKLARINA SON
BUNUN İÇİN MASKE
Malzemeler
2 tatlı kaşıgı kahve telvesı
1 çay kaşıgı at kestanesı yagı
Çok az miktarda saf arı sütü
1 çay kaşığı bal
Sargı bezi
Hazırlanışı: Sargı bezi iki kat olarak açılır. Üzerine 2 tatlı kaşığı kahve telvesi,1 çay kaşığı at kestanesi yağı,1 kürdanın ucu kadar arı sütü 1 çay kaşığı bal eklenip iyice karıştırılır. Her iki göz için ayrı ayrı hazırlanmalıdır. 20-30 dakika göz altına konularak bekletilir. Uygulama haftada 1-2 kez tekrarlanır.
Not:maskenin içerisinde arı sütü ve bal olduğundan metal kaşık kullanılmamalıdır.
HAYATI ERTELİYORUZ
Dün akşam, aylardan sonra ilk defa fırsat bulup, dostlarımla bir akşam yemeği yedik deniz kenarında bir restoranda. Ayların koşturması, stresi, yorgunluğu uçtu gitti o mis gibi deniz kokusunu içimize çekince gün batımında...
Ne konuştuk biliyor musunuz daha oturur oturmaz masaya, işe, güce kaptırıp kendimizi hayatı erteliyoruz. Halbuki zaman herkese eşit olarak dağıtılmış ve asla yerine koyamayacağımız tek şey... Şu an yaşandı bitti farkında olmadan. Oysa insan kendinin, doğanın , güzelliğin farkında olduğu, hissederek yaşadığı zaman tadı var bu yaşamın.. İyi yada kötü içinde bulunduğunuz her anı fark edin. Kendinize, dostlarınıza, doğaya zaman ayırın.
Para pul gerekmiyor bunlar için, bir ağaç altı, bir deniz kenarı, bir fincan kahve, yeni tutulmuş istavrit.
Zaman gerekiyor...
Hadi bu hafta bir değişiklik yapın, sabahları çıkıp, hangi şehirde yaşıyorsanız, deniz kenarında, ormanda, parkta bir yürüyüş yapın..Bir arkadaşınıza uğrayın, yeni tanıştığınız birini kahveye davet edin, birlikte bir sergiye gidin. Ya da iş çıkışı üşenmeyin şöyle bir boy yürüyün kızınızla, oğlunuzla. Hatta top oynayın, ip atlayın. Plansız programsız, her ne sıkıntınız varsa paketleyin onları, gönderin bir süreliğine en azından. Zaman üzülüp, sıkılıp, kavga ederek de geçiyor, gülüp, eğlenip, severek de.. Şimdi karar verin siz hangisini seçiyorsunuz. Geriye döndüğünüzde göreceksiniz, su üstüne yazılmış aslında bütün sıkıntılar, her şey geçiyor, gidiyor ne kadar büyük görünürlerse görünsünler o an...
Derya Baykal'dan sağlıklı bilgiler
Derya Baykal hayatınızı kolaylıştıracak pratik yaşam bilgilerini ilginç anlatım tarzıyla yükünüzü hafifletiyor. 1 metreye kadar boylanabilen Dağ Çayı açık yeşil renkte yaprakları olan,..
Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak:
Bu haber toplam 5106 defa okunmuştur
Etiketler: Beslenme, Diyet, Çocuk Sağlığı, Kişisel Bakım, Yaşam, Hamilelik, Erkek Sağlığı, Alerji, Kanser, Diyabet, Göz Sağlığı, Kalp Sağlığı, Güzellik, Estetik, ağız, diş, cinsel yaşam, fizik tedavi, ruh, psikiyatri, psikoloji, psi
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Prof. Dr. Özşahin: “Sağlığınız İçin Düzenli Check-up Yaptırmayı İhmal Etmeyin”Prof. Dr. Akatlı Kürşat Özşahin, check-up kapsamında yapılan testlerin vücudun genel işleyişini analiz etmek ve potansiyel sağlık sorunlarını önceden...
Muğla Eah Başhekimi Togan’dan ’Sıcak’ UyarısıMuğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Turhan Togan, yaz aylarında artan sıcaklıkların sağlık üzerindeki olumsuz etkilerine karşı...
Bursa’nın Tansiyonu ÖlçüldüBursa'da faaliyet gösteren kamu ve özel sağlık kuruluşları, hipertansiyon konusunda bilinç düzeyini artırmak amacıyla şehrin farklı noktalarında vatandaşlara...
DSÖ: 1,8 milyar yetişkin yeterince fiziksel aktivite yapmadığı için hastalık riski altındaDünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünya genelinde yaklaşık 1,8 milyar yetişkinin yeterli fiziksel aktivite yapmadığı için hastalık riski altında olduğunu bildirdi.
- 16:06 - Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde Yapılan Düzenlemeler Hakkında Duyuru 2024/50
- 15:53 - Şile'de 51 öğrenci gıda zehirlenmesi sebebiyle hastaneye kaldırıldı
- 15:33 - Özbekistan, Afganistan'a insani yardım için "sağlık treni" gönderdi
- 14:13 - Milli Eğitim Bakanlığı, Balıkesir'deki okul servisi kazasına ilişkin müfettiş görevlendirdi
- 13:53 - Sakarya'da uluslararası doktorlara girişimsel radyolojiyle ameliyatsız tedavi eğitimi verildi
- 13:13 - Kırşehir'de ölü bulunan hamile kadının kurtarılan bebeği Ankara'daki hastaneye sevk edildi
- 12:28 - Türk Böbrek Vakfından organ nakli olanlara "pestisit" uyarısı
- 12:23 - Sağlık Bakanı Memişoğlu, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı:
- 11:58 - Sağlık Bakanlığından Balıkesir'deki okul servisi kazasına ilişkin açıklama:
- 11:38 - Sağlık Bakanlığı, Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası'na ilişkin boş kadroları yayımladı
- 11:23 - Dünyada sağlık, uzay, teknoloji gibi alanlarda keşifler ve buluşlar, 2024'te ufuk açtı
- 11:13 - Demans ve Alzheimer hastaları için hazırlanan projeye AB'den 5 milyon lira hibe
- 11:13 - İl Sağlık Müdürü Güner, İstanbul'daki üst solunum yolu vakalarını değerlendirdi:
- 11:13 - Gebe okulu, kadınları doğuma ve anneliğe hazırlanıyor
- 11:13 - "Kaliteli uyku" için gün içinde su tüketimini artırın önerisi
- 11:08 - SEDDK Başkanı Menteş 2024 yılını değerlendirdi, gelecek yıla ilişkin hedefleri paylaştı:
- 11:03 - Dünyada 2024 böyle geçti: Temmuz-ağustos-eylül
- 11:03 - Dünyada 2024 böyle geçti: Ocak-şubat-mart
- 10:53 - Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Rus sağlık kuruluşu MONIKI heyetini ağırladı
- 10:08 - Medipol'den pankreas ve tümör tedavisinde modern ve etkili yöntemler
- 19:28 - Öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme başvuru duyurusu yayımlandı
- 18:28 - Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, safra kesesinden operasyon geçirdi
- 18:28 - İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi açıldı
- 18:13 - İsrail'in Gazze'de Kemal Advan Hastanesi önüne patlayıcı bıraktığı görüntüler ortaya çıktı
- 18:08 - Gelibolu'da köy ilkokulunda öğrencilere sağlıklı beslenme eğitimi verildi
- 18:03 - AB'den, Nijerya'daki "acil insani krize" 1 milyon avro destek
- 17:38 - Diyanet İşleri Başkanlığından Sağlık Personeli Sınavı'na ilişkin açıklama:
- 17:13 - Samsun’da Atatürk’ün şifa bulduğu kaplıca yenileniyor
- 17:08 - Muğla'daki helikopter kazasında ölen doktor ve sağlık personelinin cenazesi Antalya'da defnedildi
- 16:48 - Beyşehir'de "En iyi narkotik polisi, anne konulu" seminer düzenlendi
- 16:43 - Kırklareli Valisi Turan, İğneada Aile Sağlığı Merkezi açılışına katıldı
- 16:13 - Beyşehir'de üniversite öğrencilerine AIDS hastalığı anlatıldı
- 15:48 - TİKA, Kazakistan’da engelliler için sosyal ve yaşamsal uyum merkezi kurdu
- 14:48 - Tokat'ta "Fermuar sistemi ile yaşama yol ver" projesi kapsamında 63 kişiye eğitim verildi
- 13:53 - Samsun'da tırla çarpışan ambulansın şoförünün yaralandığı kaza güvenlik kamerasında
- 13:23 - Sudan Sağlık Bakanı İbrahim: “Çatışmalar, sağlık sisteminin çökmesine neden oldu”
- 11:33 - Sağlık çalışanları günlük hayatta karşılaştıkları olayları sahneye taşıdı
- 11:33 - Boyner'in "Askıda İyilik" projesi sürüyor
- 11:08 - Ön çapraz bağ yırtığını teşhis edebilen yapay zeka destekli yazılım geliştirdiler
- 11:08 - Yeni yılın "uğurlu çiçeği" kokinanın zorlu serüveni
- Pandemi Hastaneleri konulu duyuru
- Elektif İşlemlerin Ertelenmesi ve Diğer Alınacak Tedbirler konulu duyuru
- 3 Mart 2020 Değişiklik Tebliğleri İşlenmiş Güncel 2013 SUT (SGK)
- Sağlık Uygulama Tebliği EK-2/C değişen maddeler ve fiyat ve artış oranları-03.03.2020
- Sağlık Uygulama Tebliği EK-2/B değişen maddeler ve fiyat ve artış oranları-03.03.2020
- Sağlık personeli dinlenme odalarında düzenleme yapılması hakkında duyuru
- Ve burası da bir devlet hastanesi
- 14 soruda Koronavirüs hakkında kendinizi test edin...
- Gilaburu meyvesi kanserden koruyor
- Endonezya’daki deprem: Ölü sayısı bin 203'e yükseldi
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim