• BIST 10647.91
  • Altın 2450.255
  • Dolar 32.6226
  • Euro 34.9882
  • Ankara 30 °C
  • İstanbul 29 °C
  • Bursa 30 °C
  • Antalya 36 °C
  • İzmir 36 °C

Dermatoloji Uzmanı Uyardı: “Cilt Sağlığınızın Anahtarı, Güneşin Zararlı Etkilerinden Korunmak”

Dermatoloji Uzmanı Uyardı: “Cilt Sağlığınızın Anahtarı, Güneşin Zararlı Etkilerinden Korunmak”
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte ortaya çıkabilecek güneş yanıkları ve alerjilerine ilişkin önemli uyarılarda bulunan Saygı Hastanesi Dermatoloji...

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte ortaya çıkabilecek güneş yanıkları ve alerjilerine ilişkin önemli uyarılarda bulunan Saygı Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Gülden Kökümer, "Yaz aylarında güneşin zararlı etkilerinden korunmak için bilinçli ve dikkatli davranmak, cilt sağlığınızı korumanın anahtarıdır" dedi.

Saygı Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Gülden Kökümer, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte ortaya çıkabilecek güneş yanıkları ve alerjilerine karşı vatandaşları uyardı. Güneşin zararlı etkilerinden korunmak için neler yapılması gerektiğini aktaran Kökümer, "Havaların ısınması ve güneşli günlerin artmasıyla birlikte, yaz aylarında çeşitli dermatolojik rahatsızlıklarda artış gözlemlenir. Özellikle uzun kış döneminin ardından ani ve uzun süreli güneşte kalma, cilt üzerinde çeşitli sorunlara neden olabilir. Güneş yanıkları ve güneş alerjileri, erken dönemde ortaya çıkabilecek başlıca sorunlardandır. Bu durumlar bireylerin yaşam kalitesini önemli ölçüde düşürebilir. Güneş yanıkları, cildin UV (ultraviyole) ışınlarına aşırı maruz kalması sonucu ortaya çıkar. Güneş alerjisi, güneşe maruz kalma sonucu ciltte kaşıntı, kızarıklık, döküntü ve kabarcıklarla kendini gösteren bir reaksiyondur" dedi.

Yaz aylarında cilt sağlığını korumak için alınması gereken bazı önlemler ve dikkat edilmesi gereken hususların bulunduğunu kaydeden Kökümer, "En az SPF 30 koruma faktörlü güneş kremleri kullanmak, UV ışınlarına karşı cildi korur. Özellikle 10.00-16.00 saatleri arasında güneş ışınlarına direkt maruz kalmaktan kaçının. Şapka, güneş gözlüğü ve uzun kollu giysiler gibi koruyucu kıyafetler giyin. Vücudun nem dengesini korumak için bol su içmek önemlidir" diye konuştu.

Kökümer, "Her cilt tipi farklı olduğundan, cildinize uygun güneş koruyucuları ve nemlendiriciler seçmek önemlidir. Hassas ciltler için parfümsüz ve hipoalerjenik ürünler tercih edilmelidir. Ciltte meydana gelen değişiklikleri düzenli olarak gözlemlemek ve şüpheli durumlarda dermatoloğa başvurmak, erken teşhis açısından önemlidir" ifadelerin kullandı. "Yaz aylarında güneşin zararlı etkilerinden korunmak için bilinçli ve dikkatli davranmak, cilt sağlığınızı korumanın anahtarıdır" diyen Kökümer, "Yukarıda belirtilen önlemleri alarak, güneşin tadını çıkarırken aynı zamanda cilt sağlığınızı da koruyabilirsiniz. Cildinizi korumak, uzun vadede cilt kanseri ve diğer cilt hastalıklarının riskini azaltacaktır" dedi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 307 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim