• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Bursa 7 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 12 °C

'Depresyonu yenen molekül araştırması'na ödül

'Depresyonu yenen molekül araştırması'na ödül
Prof. Dr. Sinan Çavun, "Gly-Gln'in depresyonda kullanımı" konulu araştırmasıyla, Doktorclub Awards 2018 Türkiye'nin Sağlık Ödülleri'nin "Yılın Ar-Ge/İnovasyon Uygulaması" dalında birincilik ödülü aldı.

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Çavun, Doktorclub Awards 2018 Türkiye'nin Sağlık Ödülleri'nin "Yılın Ar-Ge/İnovasyon Uygulaması" dalında birinciliğe layık görüldü.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, 17 kategoride verilen "Doktorclub Awards 2018" ödülleri belli oldu.

Toplam 15 bin hekim üyenin oyları sonucunda, "Gly-Gln'in depresyonda kullanımı" konulu araştırmasıyla Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Çavun, "Yılın İlaç Endüstrisi Ödülleri" başlığı altında verilen "Yılın Ar-Ge/İnovasyon Uygulaması" dalında birinciliğe layık görüldü.

Çavun, ödülünü, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahaüddin Çolakoğlu'ndan aldı.

Törende konuşma yapan Çavun, "çağın en büyük vebası" olarak tanımlanan depresyona bir umut olabilmek adına 10 yıldır çalışmaların devam ettiğini ve deney hayvanları aşamasının tamamlandığını belirterek, "Bundan sonra ilaç firmalarıyla birlikte klinik aşamanın da tamamlanmasıyla Türkiye'den bir ilaç modülünü dünya tıbbına adamaktan büyük mutluluk duyacağım." ifadesini kullandı.

Doktorclub Awards'ın BUÜ Tıp Fakültesine verdiği teşekkür belgesini teslim alan Dekan Prof. Dr. Ekrem Kaya da Prof. Dr. Sinan Çavun'u tebrik ederek, çalışmanın bundan sonraki süreçleriyle ilgili bilgi aldı.

Çavun ve ekibinin çalışması, "Mutluluk hormonu" olarak bilinen "B-endorfin"in yıkımı sırasında ortaya çıkan ve vücutta sentez edilebilen (Glycyl-glutamine) Gly-Gln'in depresyon tedavisindeki etkinliğini kanıtlamıştı. Klinik deneyler aşamasındaki çalışmaya Avrupa ve ABD patenti de alınmıştı.

Elif Özlem Çelikler

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 2344 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim