• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 7 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 13 °C

Denizli’de İlk Defa Ameliyatsız Mitral Kapak Yetmezliği Tamiri Yapıldı

Denizli’de İlk Defa Ameliyatsız Mitral Kapak Yetmezliği Tamiri Yapıldı
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı, Denizli'de ilk defa yapılan mitraklip işlemini başarıyla gerçekleştirdi.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı, Denizli'de ilk defa yapılan mitraklip işlemini başarıyla gerçekleştirdi.

Ameliyatsız mitral kapak yetmezliği tamiri (Mitraklip) işlemi, Denizli'de ilk defa Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Doğu Kılıç, Doç. Dr. İpek Büber ve Dr. Öğretim Üyesi Işık Tekin tarafından yapıldı.

Mitraklip hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Doğu Kılıç, "Mitraklip özellikle kalp yetmezliği hastalarında mitral kapağın kaçağı durumunda uygulanan minimal girişimsel bir tedavi metodudur. Mitraklip metodu tümüyle anjiyo yöntemiyle uygulanmaktadır. Kalp kapak cerrahisi yapılamayacak hastalarda alternatif bir tedavi yöntemidir. Sıklıkla ileri düzeyde mitral yetersizlik olan kalp yetersizliği hastalarına uygulanmaktadır. Romatizmal kalp hastalığı nedeni ile mitral kapak yetmezliği olanlara uygulanmamaktadır. Mitraklip yöntemi, yaklaşık olarak 1 buçuk saat süren bir işlemdir. Bu girişimsel yöntem sonrasında hastalar, kısa sürede günlük aktivitelerine geri dönebilmektedir. Herkese mitraklip yapılması doğru bir yaklaşım değildir. Esas olarak ameliyatı kaldıramayacağı düşünülen, yüksek riskli hastalarda, ağır kalp yetersizliği olan, ileri yaşta olan, böbreklerinde ve diğer organlarında ciddi sorunları bulunan, büyük bir cerrahiyle iyileşme sürecini atlatamayacak düşkün hastalar mitraklip için ideal hastalardır" dedi.

Mitraklip sonrası hastanın hayatında yaşanacak olumlu gelişmelere de değinen Kılıç, "İşlem sonrasında hastanın öncelikle kalbe bağlı nefes alamama, nefes düzensizliği yakınmalarında azalma meydana gelir. Hastaların hareket kapasitelerinin artması beklenmektedir. İşlem, kalp çalışırken yapılır. Yani, hastanın kalp-akciğer pompasına bağlanmasına gerek yoktur. Bu nedenle, ameliyatsız bir yöntemdir. Her girişimsel işlemin olduğu gibi Mitraklip işleminin de riskleri vardır. En korkulan komplikasyonları felç, kalp krizi ve ölümdür ve her 100 kişiden 5'inde gelişir" şeklinde konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 883 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim