• BIST 9367.77
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 17 °C

Deniz mevsiminde kulak hastalıklarına dikkat

Deniz mevsiminde kulak hastalıklarına dikkat
Yaz aylarında kulak enfeksiyonlarında bir artış yaşandığını belirten uzmanlar, bunun nedeninin deniz ve havuza sık girilmesinden kaynaklandığını belirtiyor.

Havaların ısınmasıyla birlikte tatilcilerde soluğu deniz kenarlarında almaya başladı. Yaz mevsimiyle birlikte kulak enfeksiyonlarında bir artış da yaşandığına dikkat çeken Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ali Özbek, bu artışın nedeninin deniz ve havuza sık girmek olduğunu hatırlatarak konuyla ilgili bilgi verdi:

Ciddi sorunlar oluşturabilir

“Yaz aylarında ortaya çıkan sağlık sorunlarının başında, yüzerken kulağa su kaçması sonucu oluşan dış kulak yolu sorunları geliyor. Yüzücü kulağı dediğimiz, denize veya havuza girdiğimiz sırada dış kulak yolu enfeksiyonları ya da orta kulak enfeksiyonları olabiliyor. Bunlar çok ciddi sorunlar olarak karşımıza çıkabiliyor.”

Havuz yerine denizi tercih edin

“Öncelikle denize gitmeden evvel tekrarlayan kulak sorunlarımız varsa denize gitmeden bir kulak burun boğaz uzmanına muayene olunması gerekiyor. Kulak temizliğimizi yaptırıp, gerekli önlemeleri alıp öyle gideceğiz. Tatile gittiğimizde mümkünse havuza girmekten ziyade denize girmeyi tercih edin. Deniz suyu tuzlu olduğu için daha doğal bir ortam sağlıyor. Havuzlarda hijyen iyi değilse çok fazla mikroorganizma içerisinde üreyebiliyor. Bunlar dış kulak enfeksiyonuna neden olabiliyorlar. Bazen de bu mikropların hepsini öldürmek için fazla klorlama yapılabiliyor. Bu fazla klorlamada dış kulak için hasar verici olabiliyor.”

Silikon tıkaç kullanın

“Kulak zarınız delikse lütfen suya girerken kafanızı sokmayın. Ya da mutlaka silikon tıkaç takın. Tıkaçlıyken bile mümkünse kafanızı suyun içerisine sokmayın. Çünkü kulak zarı delik olduğu zaman orta kulağa su kaçar ve bu orta kulak iltihabına yol neden olur. Bunun sonucunda da birçok ciddi hastalık meydana gelir. O yüzden hijyen çok önemli. Sudan çıktığımızda yapacağımız bir tek bir şey var. Parmağımızın ucuna küçük bir pamuk alacağız. Kulağımız içerisinde bir kere sıyırmak. Yapacağımız tüm temizlik bundan ibaret, kulak çöpleriyle içeriyi temizlememiz aslında söz konusu değil. Aksine içerideki kirleri daha da içeriye preslemiş oluyoruz. O yüzden kulak çöpü kullanımını önermiyoruz.”

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6004 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim