• BIST 9232.9
  • Altın 2907.517
  • Dolar 34.564
  • Euro 36.6366
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 15 °C

Dar giysiler varis yapıyor!

Dar giysiler varis yapıyor!
Uzmanlar dar giysilerin bacaklarda varise neden olduğu konusunda uyardı.

Dar giysilerin bacaklarda varis oluşumuna sebebiyet verdiğini belirten Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Muzaffer Bahçıvan, tayt gibi bacağa giydirilen dar giysilerin vücudu çok sıkmasından dolayı varisi tetiklediğini söyledi. Vücudun alt bölgesine giydirilen dar giysilerin varisi artırdığına neden olduğunu anlatan Memorial Diyarbakır Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Muzaffer Bahçıvan, vücudun üst tarafına giydirilen dar kıyafetlerin de dolaşım sistemini engellediğini kaydetti. Vücudu saran çok sıkı giysilerin koltuk altı ve meme altında terlemeye neden olmasından dolayı çeşitli enfeksiyon hastalıklarına yol açtığını da belirten Bahçıvan, "Dar giysilerin vücuttaki kan akımını bozarak bacaklarda göllenmeye, varis artışına yol açtığını biliyoruz.

Dar giysilerin varisi tetikleyebileceğini, atar damar tıkanıklığını tetikleyebileceğini unutmamak gerekir. Yine aşırı terlemeye yol açarak mantar, enfeksiyon gibi çeşitli hastalıklara yol açabileceğini unutmamak gerekir. Bu nedenle çok sıkan dar giysi ve kemerlerden kaçınılmalıdır. Varisten kurtulamayan hastalarımızın ilaç tedavisinin yanında çeşitli cerrahi ve girişimsel yöntemlerle de bu problemlerden kurtulması mümkün. Çeşitli cerrahi yöntemlerle varise neden olan damar çıkartılabilir ya da radyo frekansı veya lazer dediğimiz cihazlarla içeriden yakılarak bu damardan hastalarımız kurtulabilir" dedi.
 
"VARİS EN ÇOK BAYANLARDA GÖRÜLÜR"
 
Çeşitli köpük tedavisi ve stero adı verilen tedavilerle de hastaların varislerden kurtulabileceğini anlatan Bahçıvan, varisin en çok bayanlarda görüldüğünü dile getirdi. Uzun süre ayakta duran kişilerde varisin daha sık görüldüğünü vurgulayan Bahçıvan, öğretmenlerde, hemşirelerde, gebe kadınlarda ve matürasyon dönemlerde varis probleminin arttığını ifade etti.
 
"TOPLUMDA OLDUKÇA YAYGIN BİR PROBLEM"
 
Toplardamarda yetmezlik sonucu kanın birikmesi ve kalbe gitmesine engel olması sonucu varisin oluştuğunu anlatan Bahçıvan, toplumda oldukça yaygın olduğunu ileri sürdü. Hastaların varise karşı önlem alabilmelerinin mümkün olduğunu söyleyen Bahçıvan, "Varis, çoraba, basınç oluşturarak kanın ayaklardan kalbe doğru gidişine yardımcı oluyor. Eğer hastaların ciddi sorunları varsa ödemi azaltan ilaçları öneriyoruz. Her akşam ya da gün içinde hasta vakit bulabildiği sürece ayaklarını yukarı kaldırarak şikayetlerini azaltabilir. Hareketsiz kalmak ya da ayakta durmak bu şikayetlerin artışına neden olur. Bunun için günlük yürüyüşlerle bacaklarımızdaki kasları çalıştırarak varisin olası yan etkilerini en aza indirmeliyiz" diye konuştu.
 
Soğuk su masajının da varisi gidereceğini ifade eden Bahçıvan, hastaları topuklu ayakkabı giymemeleri konusunda da uyardı.
 
EMİNE ALTAŞ

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3151 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim