• BIST 9549.89
  • Altın 3002.717
  • Dolar 34.5123
  • Euro 36.1711
  • Ankara -1 °C
  • İstanbul 2 °C
  • Bursa 1 °C
  • Antalya 7 °C
  • İzmir 5 °C

Daha ucuza ve sağlıklı beslenmenin yolları

Daha ucuza ve sağlıklı beslenmenin yolları
Usta seçimler yaparak az parayla sağlıklı bir şekilde beslenebilirsiniz... Nasıl mı? İşte az parayla sağlıklı beslenmenin yolları:

Sağlığınız yaşamınızın en önemli parçasıdır. Sağlıklı olmak için zengin olmanız gerekmiyor. Kendinize birkaç dakika zaman ayırın ve neler yediğinizi düşünün. Usta seçimler yaparak az parayla sağlıklı bir şekilde beslenebilirsiniz:

Ehow isimli internet sitesinde yer alan habere göre, işte az parayla sağlıklı beslenmenin yolları:

- Yemeğinizi bir tabak kahverengi pirinç, kuru fasulye ya da sebze yemeği ile sınırlandırın. Bunlar hazır fast-food tarzı yemeklerden daha ucuzdur. Eğer taze sebze yönünden pek sıkıntı yok fakat yine de alamıyorsanız, ıspanak, bezelye gibi dondurulmuş yemekler satın alabilirsiniz. Parlak renkler antioksidanları işaret ediyor ve birçok insan pirinç ile fasulyenin proteinle dolu olduğunu bilmiyor.

- Zamanınız yok veya yemek yapma imkanınız yoksa, fast-food zincirlerinin besin değeri tablolarını inceleyin. Buralarda da ilginç salatalar, meyveler ve tam tahıllı alternatifler bulabilirsiniz. Sağlıklı bir seçenek bulamazsanız, porsiyon miktarınızı küçültün.

- Doyduğunuz anda yemeği bırakın. Az yemek yemeğe alışırsanız, ne yerseniz yiyin yemeğin tadına varırsınız. Genellikle insanlar önlerine konan her şeyi yerler. Bir kez tabağınızdaki yemeğin yarısını yemeyi deneyin. İştahınızın bastırıldığını ve doyduğunuzu fark edeceksiniz.

- Gerçek yemekler tüketin. Yediğiniz yemeğin içindeki malzemeler size tanıdık gelmiyorsa o yemeği yemeyin. Yiyeceklerin etiketlerini okuyun. Mısır cipslerinin içinde mısır, yağ ve tuz vardır. Bunlar sağlıklı değildir, ancak kötünün iyisidir. Tereyağı, şeker ve aromalar içeren gerçek dondurmayı seçin.

- Yediğiniz yiyeceklere bakarak kendinizi eğitin. Renkli bir beslenme şekli seçin. Parlak renkli yiyecekler daha fazla antioksidan içerdiğinden bunlar daha iyi seçeneklerdir.



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3213 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim