• BIST 9916.22
  • Altın 2962.961
  • Dolar 35.2472
  • Euro 36.7735
  • Ankara 8 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 9 °C
  • İzmir 11 °C

Çorba içmek soğuk algınlığına iyi gelir mi? / Video

Çorba içmek soğuk algınlığına iyi gelir mi? / Video
Grip mevsimi boyunca birçok kişi ilaçların yerine yiyeceklerden yararlanma yolunu seçer. Her kültürün kendi iyileştirme yöntemleri vardır..

Grip mevsimi boyunca birçok kişi ilaçların yerine yiyeceklerden yararlanma yolunu seçer. Her kültürün kendi iyileştirme yöntemleri vardır. Bazıları için gribe karşı en iyi ilaç, acılı soslar, sarımsak veya bitki çayları, bazıları içinse çorbadır.

Virginia eyaletinin Vienna bölgesindeki İran lokantası Alborz’da kış boyunca buğday ve şehriye çorbası dahil dokuz çeşit çorba pişirilir.

Şef Efsane Ataş, çorbaları aile geleneğine göre pişirdiğini söylüyor. Çorbalarda soğan, maydanoz, tavuk suyu ve limon kullanıyor: “Çorbalar çok besleyici, besin değeri yüksek yiyecekler. Özellikle kışın gribe karşı koruyucu olarak çorba çok yararlı.”

Soğuk günlerde müşterilerin baş tercihi çorba ve hepsi severek içiyor.

Washington’daki DGS lokantasında şef Barry Koslow, Doğu Avrupalı anneannesinin tarifiyle zengin bir çorba olan ekşili köfte pişiriyor: “Tarife mümkün olduğunca sadık kalıyorum. Bu aslında geleneksel bir çorba. Birçok çeşidi var, farklı kültürlerde farklı şekillerde pişiriliyor.”

Barry Koslow, “Zengin bir tavuk çorbası pişirirken, bol soğan, kereviz, havuç ve sarımsak kullanıyoruz,” diyor.

Çorbanın özüyse köfteler.

Lokantanın yöneticisi Brian Zipin’e göre bu çorba restoranın en sevilen yemekleri arasında: “Bazıları çorbanın iyileştirici bir etkisi olduğuna inanıyor ama bu olmasa bile, çorba içince rahatladığımız bir gerçek. Hele çorba soğuk kış günlerinde içilirse.”

Peki bir kase çorba, gerçekten de gribi önler mi?

Fairfax İlçe Sağlık Müdürü Doktor Gloria Addo-Ayensu’ya göre, bu mümkün değil “Gribe karşı en iki korunma, grip aşısı yaptırarak sağlanır.”

Ancak doktor, bazı yiyeceklerin rahatlatıcı etkisi olduğunu doğruluyor.

Doktor Gloria Addo-Ayensu, "Çocukken hastalandığımızda hepimiz anneannemizin yaptığı tavuk suyuna çorbayı içmişizdir. Sıcak suya limon ve bal koymak boğaz ağrımızı hafifletebilir. Bunlar iyileştirici olmaktan çok rahatlatıcı etkiye sahiptir," diyor.

Birçok kişi için geleneksel yemeklerin iyileştirici değil de sadece rahatlatıcı olması önemli değil.

Mark, "Annem her zaman iyileştirmese de faydası olur derdi," diyor.

İçimizi ısıtan da belki hem anılarımızın canlanması, hem de sıcak çorba olabilir. İkisinin de üzerimizde rahatlatıcı bir etki yapması son derece doğal.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6493 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim