• BIST 9795.67
  • Altın 3065.893
  • Dolar 35.4753
  • Euro 36.2498
  • Ankara 7 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 16 °C

Çöpe giden sağlık

Çöpe giden sağlık
Sebze ve meyveleri tüketirken daha dikkat edin. Çöpe attığımız karpuz kabukları, kereviz yaprakları ve soğan kabukları aslında tam bir şifa deposu

Hepimiz meyve-sebze tüketiminin sağlığımızı koruduğunu biliyoruz. Peki ya attığınız kısımları? Bazen, yiyeceklerin yemediğiniz kısımları en faydalı kısımlarıdır. İşte meyve kabuklarını ve posaları atmadan önce sizi bir kez daha düşündürecek şaşırtıcı sağlık depoları... Prof. Dr. Mehmet Öz normalde yenmeyen gıdaların nasıl günlük beslenmenizin bir parçası haline getireceğinizi anlatıyor...

KALP SAĞLIĞI İÇİN KARPUZ KABUĞU:
Sulu karpuz kabukları, kan damarlarının genişlemesine yardımcı olarak kan dolaşımını destekleyen sitrülin amino asidi bakımından oldukça zengindir. Karpuz kabuğundan faydalanmanın en kolay yolu bütün bir parça karpuzu misket limonuyla birlikte blenderdan geçirip öyle için.

DİYABETİ ÖNLEMEK İÇİN KEREVİZ YAPRAĞI:
Kereviz iyi bir magnezyum kaynağıdır ama yaprakları, sapından daha çok magnezyum içerir. Daha fazla magnezyum alımının, tip 2 diyabet riskini yüzde 23'e kadar azalttığı kanıtlanmıştır. Kereviz yapraklarını kullanmak için maydanozla birlikte doğrayın ve salata sosunuza ekleyin.

FELCİ ÖNLEMEK İÇİN SOĞAN KABUĞU:
Soğan çok iyi bir antioksidan kaynağıdır ancak kabuğu, soğanın kendisinden daha fazla antioksidan içerir. Aynı zamanda yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı ve felce neden olan damar tıkanıklığını önleyen bir flovonol olan kuersetin bakımından da zengindir. Lezzet katmak için soğan kabuklarını çorbalarla birlikte kaynatın ve servis etmeden önce kabukları çıkarın.
 

Takvim

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3402 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim