• BIST 10025.47
  • Altın 2956.432
  • Dolar 35.1368
  • Euro 36.5946
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Bursa 6 °C
  • Antalya 9 °C
  • İzmir 7 °C

Çok zayıflık iyi değil

Çok zayıflık iyi değil
Herkes zayıflama mücadelesi verirken, 'Kim şişmanlamak ister' diye düşünmeyin.

Çok zayıf olup, kilo alamayanlar da en az zayıflamak isteyenler kadar büyük çaba gösteriyor

OLUMSUZ ETKİLERİ FAZLA
Kötü görünüm: Zayıf görünüm bir sınıra kadar hoş olabilir. Ancak, hayati çizgi aşıldığında ortaya hiç de hoş olmayan bir vücut çıkıyor. Giyilenler iyi durmuyor, bedene göre kıyafet bulunamıyor

Ciltte kırışıklık: Aşırı derecede zayıflık cildin kırışmasına ve daha çabuk yaşlanmasına neden oluyor. Çünkü yeterli beslenilmediği için cildi canlı tutan E ve C gibi vitaminler alınmıyor, bu sebeple cilt beslenemiyor. Gerekli nemi besinlerden ya da sıvılardan alamadığı için cilt kırışıyor. Ciltte kuruluk, gevşeklik ise, diğer olumsuz etkiler arasında.

Çabuk yorulma: Takvim'de de yer alan habere göre, yeterli beslenilmediği için bağırsaklardan kana geçen besin maddeleri, organlar için yeterli olmuyor. Bunun için metabolizma kendini güvence altına alıyor. Daha az enerji harcamak için hareketler yavaşlıyor. Ani hareketler, tempolu yaşam karşısında, metabolizma bu eforu karşılayamadığından kişiler çok çabuk yoruluyor.

Baş dönmesi: Özellikle ani kalkışlarda göz kararması ve baş dönmesi meydana geliyor. Yeterli ve dengeli beslenilmediği için dolaşımdaki kan, ağırlığını hayati organlarda yoğunlaştırıyor.

Kansızlık: Zayıflıkla birlikte, yetersiz beslenmeye bağlı kansızlık görülebiliyor.

İshal: Metabolizmanın hızlı çalışmasına bağlı olarak ishal görülüyor.

Adet düzensizliği: Yine metabolizmanın hızlı çalışmasına ve dengesiz beslenmeye bağlı olarak adet kanamalarında düzensizlik oluşuyor.

Kalp-damar hastalıkları riski: Eğer zayıf kişi sigara veya alkol kullanıyorsa, kalp-damar hastalıklarına yakalanma riski yükseliyor.

Sinirlilik: Zayıf insanlar çabuk kızan bir yapıya sahip. Bunda yetersiz beslenmenin yanı sıra psikolojik yapının da etkisi büyük.

Bağışıklık sisteminin zayıflaması: Zayıf kişilerin bağışıklık sistemi de zayıftır. Bu nedenle, hastalıklara daha çabuk yakalanıyorlar.

ZAYIFLIĞIN NEDENLERİ
* Aşırı fiziksel aktivite
* İştahsızlık ve yeterli besin alınamaması
* Alınan besinlerin sindirim, emilim ve metabolizmalarında bozukluklar
* Kanser ve hipertroidizm (tiroid bezinin fazla çalışması) gibi enerji harcamasını artırıcı hastalıklar
* Psikolojik rahatsızlıklar.



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4182 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim