• BIST 9916.22
  • Altın 2962.961
  • Dolar 35.2472
  • Euro 36.7735
  • Ankara 7 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 8 °C
  • İzmir 9 °C

Çocuklarınız havuzda sağlığından olmasın

Çocuklarınız havuzda sağlığından olmasın
Yaz geldi. Özellikle okullar kapanınca birçok çocuk ya yaz okuluna gidecek ya da denize, havuza gitmek isteyecek. Peki aquaparklardaki ya da spor merkezlerindeki havuzlar çocuğunuz için ne kadar güvenilir?

Mayo Clinic'te yer alan habere göre, çocuğunuz yüzmeyi sevebilir, fakat çocuğunuz için suda olmak her zaman iyi bir fikir midir? İşte çocuklarınızı suda hastalıklardan korumanın yolları:

Bebekler ya da yeni yürümeye başlayanlar suda bez takabilir mi?

Bebek bezlerinin su altında kullanılmak üzere çeşitli türleri bulunuyor. Bunlar suyu uzaklaştırıyor ve çocuğunuzun bacaklarının ve belinin rahat etmesini sağlıyor, fakat bu bezler su geçirmez değiller. Ayrıca çocuğunuzun dışkısı bezden sızabilir. Kirli bir bebek bezi de ishale yol açan mikroplar içerebilir, bu mikroplar kolayca yüzme havuzunda yayılabilir. Bu durum özellikle bağışıklık sistemi düşük olan insanlar için çok ciddi sonuçlar doğurabilir.

Sudaki idrar dışkıdan daha az risklidir. Fakat, çocuklar bez taktığı için bu ikisini ayırmak zordur. Eğer bebeğiniz yüzerken bez takacaksanız düzenli olarak bezini değiştirin ya da tuvalete götürün. Bebeğiniz ishalse kesinlikle yüzmesine izin vermeyin. Ayrıca, bu bebek bezleri sıcak küvetlerde ya da spa merkezlerinde kullanılmamalı.

Çocukların havuz suyunu yutması riskli midir?

Çocuğunuz özellikle yüzmeyi yeni öğrenirken mutlaka su yutacaktır. Az miktarda yutulan havuz suyu problem değildir, fakat fazlası hastalık yapabilir. Çocuğunuzun havuz suyunu içmesine izin vermeyin. Ağzına kaçan suyu çıkarmasını konusunda onu teşvik edin.

Çocuğunuzun kulağında tüpler varsa, yüzebilir mi?

Eğer çocuğunuz kulak tüpü kullanıyorsa, yüzerken kulaklarını koruyacak bir yol olup olmadığını doktorunuza danışın. Bazı doktorlar, kulak tüpü olan çocukların yüzerken orta kulağa bakteri girişini önlemek için kulak tıkaçları takmalarını öneriyorlar.

Yüzücünün kulağını korumak için onu yüzerken kulak tıkacı takması konusunda cesaretlendirin. Yüzdükten sonra hemen kulaklarını havlu ya da düşük ısıdaki saç kurutma makinesiyle kurutun. Çocuğunuzun kulağında pamuk kullanmayın, çünkü pamuk kulak kanalını tahriş edebilir ve enfeksiyon için potansiyel bir bölge oluşturabilir.

Yüzdükten sonra çocuğunuzun gözleri neden kızarır?

Klora maruz kalmak çocuğunuzun gözlerini kızarmasına ve şişmesine neden olabilir. Yüzdükten sonra kızarıklığı ve şişliği azaltmak için, çocuğunuzun gözlerini steril göz suyu ile ya da yapay gözyaşı solüsyonuyla durulayın. Bu durumu tamamen önlemek için çocuğunuza yüzerken su altı gözlüğü takmasını tavsiye edin.

Yüzme dersine başlamak için en uygun yaş nedir?

Birçok çocuk yüzmeyi ve bisiklete binmeyi aynı yaşlarda öğrenebilir. Amerikan Pediatri Akademisi, 4 yaş ve üstündeki çocuklar için yüzme derslerinin uygun olduğunu söylüyor.

Çocuğunuz hastaysa, bir yerinde kesik ya da sıyrık varsa yüzebilir mi?

Eğer çocuğunuz soğuk algınlığı geçiriyorsa ya da başka küçük sorunları varsa kendini iyi hissettiği sürece yüzebilir. Aynı şekilde kesik ya da sıyrık olan bölgesinde kanaması yoksa rahatça yüzebilir.

Yemek yedikten sonra yüzülür mü?

Hafif bir yemekten ya da atıştırmalıktan sonra hemen yüzmekte sakınca yoktur. Eğer çocuğunuz ağır bir yemekten sonra kendisini uyuşuk hissediyorsa, yüzmeden önce biraz dinlenmesi gerekir.



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2926 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim