• BIST 9549.89
  • Altın 3005.985
  • Dolar 34.5383
  • Euro 35.9979
  • Ankara 0 °C
  • İstanbul 5 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 11 °C
  • İzmir 9 °C

Çocuklarda çarpık ayak tedavisi erken tanıyla mümkün

Çocuklarda çarpık ayak tedavisi erken tanıyla mümkün
Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mithat Öner çocuklarda çarpık ayak rahatsızlığının erken tanıyla sorun olmaktan çıktığını söyledi.

Memorial Kayseri Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mithat Öner, çocuk ortopedi kliniklerine başvuru nedenleri arasında ilk sıralarda çarpık ayak probleminin yer aldığını söyledi. Çarpık ayak rahatsızlığının erken tanıyla ameliyatsız biçimde sorun olmaktan çıktığını belirten Prof. Dr. Öner, en fazla 8 haftada düzeltme kaydedildiğini dile getirdi.

Bazı durumlarda ultrason marifetiyle çocuk daha doğmadan çarpık ayak tanısının konulabildiğini söyleyen Prof. Dr. Öner, bu durumda kadın doğum uzmanları tarafından kendilerine yönlendirilen çocukları, doğumundan sonraki 7'nci ve 15'inci gün arasında alçıya aldıklarını ifade etti. Prof. Dr. Öner, 'İkinci alçılamayı da bir hafta sonra tekrar yapıyoruz. 6 ya da 8 alçı ile tamamen, tabanı yere basan, sağlıklı, özel bir ayakkabı gerektirmeyen ayaklar elde edebiliyoruz. Yani erken tedavi uygulandığında tedavi ameliyatsız yapılabiliyor' diye konuştu.

Alçılama programı bittikten sonra tedaviye özel ayakkabılar kullanarak devam ettiklerini kaydeden Prof. Dr. Öner, 'Çarpık ayakta 6-8 haftalık alçı süresi bittikten sonra 3 aylık süreçte iki ayağı da tutan özel ayakkabıları kullanıyoruz. Bu tedavinin en zayıf noktası tekrarlaması. Tekrarlamayı önlemenin yolu da, tedavi sonrası cihaz kullanımını 12-24 ay arasında devam ettirmek. 3 ay 24 saat sürekli takıyoruz. Ardından çocuk gündüzleri normal ayakkabısını giyiyor, deformitenin durumuna göre tedaviyi 24 aya kadar uzatabiliyoruz' ifadelerini kullandı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3648 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim