• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 13 °C

Çocuk Cinsiyet ve Gebelik Haftası Nasıl Hesaplanır

Çocuk Cinsiyet ve Gebelik Haftası Nasıl Hesaplanır
Gebelik, bebeğin anne karnına düşmesiyle başlayıp, doğum ile biten sürece verilen isimdir. Kadınların hormon dengesinde büyük değişikliğe sebep olmasıyla birlikte davranışlara yansıyan bu süreç oldukça zorlu geçer.

Birçok hamile kadın kaç aylık hamile olduğunun yanı sıra bebeğin cinsiyetini de merak eder ama maalesef bu konuda bir tahminde bulunamaz. Bunun için modern tıpta birçok alternatif metot olsa da genelde en doğru tahmin çin takvimi sayesinde yapılır. Günümüzde kullanılan hamilelik sürecinin temeli 700 yıl öncesinde Çinlilerin oluşturduğu bu takvime dayanır. Bu takvimde hamilelik süresi 40 hafta olarak belirtilmiştir. Dünya ortalamasındaki verilerle karşılaştırıldığında yapılan tahmin doğru olup, şu an modern tıpta da bu şekilde kabul görmektedir.

Gebelik Hesaplama Nasıl Yapılır?

Hamilelerin çoğu gebe kaldığı günü hatırlamaz. Bu durum son derece normaldir. Gebe kalınan günün bilinmemesi anne adayının, kaç haftalık gebe olduğunu bilmemesine yol açar. Bu nedenle anne yapılacak testlerin listesini tutamaz ve kontrollerin zamanını ayarlayamazsınız.

Jinekologlar bu durum için son regl olunan tarihi hamilelik başlangıcı olarak kabul ederek bir hamilelik takvimi oluştururlar. Anne adayının son âdet görülen tarihi esas alınır ve 40 hafta sonrasını doğum tarihi olarak kabul eder.  Doktorunuz gebelik takviminizi bu şekilde oluşturarak hamile kalma sürecinizi belirler.

Hamilelik sürecini merak eden anne adayları son adet gördüğü tarihi gebelik haftası hesaplama sisteminden sorgulayarak kaç aylık hamile olduklarını öğrenebilirler. Buradan doğum yapacağınız tarihi yaklaşık olarak öğrendikten sonra bebeğinizin burcunu da öğrenebilirsiniz.

Ayrıca doğum tarihini yaklaşık olarak bilmeniz doğuma hazırlıksız yakalanmanıza engel olur. Bu şekilde kötü bir sürprizle karşılaşmadan buna göre tedbir alırsınız. En önemlisi de bu sitede bebek sağlığı ile ilgili gelişmeler hakkında ve hamilelik sürecini nasıl geçirmeniz gerektiği hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Anne ve bebek sağlığı için birçok yararlı bilgi bulacağınız bu siteyi mutlaka takipte kalmalısınız.

Hafta Hafta Hamilelik Takibi

Birçok kimse hamileliği aylık periyotlarla takip etse de tıpta bu süreç haftalık olarak takip edilmektedir. Hafta hafta hamilelik takibi son derece önemlidir. Çünkü birçok haftada çocuğun ve annenin sağlığı için test yapılarak her şeyin kontrol altında olması sağlanır. Aksi halde bebeğin gelişim bozuklukları ya da düşük gibi sonuçlar ortaya çıkacaktır. Bu site hamilelik haftası hesaplama aracıyla hamileliğinizin takibini kolaylaştırarak anne ve bebek sağlığı konusunda birçok faydalı bilgi verir. Hamileliğinizin daha kolay geçmesi için farklı tüyolar veren bu site ile çok daha kolay bir gebelik dönemi geçirebilirsiniz.

Bebek Kan Gurubu Öğrenme

Anne adayları mutlaka kan uyuşmazlığı olma durumunu öğrenmelidir. Bu işlem evlilik öncesinde tahlillerde ortaya koyulur. Fakat gözden kaçma ihtimali olduğundan mutlaka tekrar kontrol edilmelidir. Bunun için tekrar hastaneye gitmeniz veya kan tahlili yaptırmanız gerekmez. Eğer eşinizin ve kendi kan grubunuzu biliyorsanız bu sitede bulunan bebek kan grubu sorgulama bölümünden kan uyuşmazlığı kontrolü yapabilirsiniz. Ayrıca burada bulunan ekranda bebeğinizin kan grubunun hangi olasılıkla ne olacağını öğrenebilirsiniz. Bu şekilde oldukça önemli olan kan uyuşmazlığı durumu için pozitif sonuç alırsanız tedbir almanız çok daha kolay olacaktır.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 51203 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Ağrısız Doğum Nedir?05 Kasım 2020 Perşembe 17:55
  • Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi05 Kasım 2020 Perşembe 17:49
  • Çin Takvimiyle Bebeğin Cinsiyeti Anlaşılır mı?19 Eylül 2020 Cumartesi 13:55
  • Kıbrıs Tüp Bebek Çalışmaları Neden Popüler?10 Eylül 2020 Perşembe 14:32
  • Kürtaj Hakkında En Çok Merak Edilen Konular14 Mayıs 2020 Perşembe 10:44
  • Mikro TESE ameliyatı13 Mayıs 2020 Çarşamba 12:55
  • Kıbrıs Tüp Bebek Tedavisinde Başarı Oranları30 Mart 2020 Pazartesi 13:25
  • Gebelikte Korona Virüsü (COVID19)29 Mart 2020 Pazar 22:03
  • Ertesi Gün Hapı Nedir?22 Şubat 2020 Cumartesi 08:53
  • Gebelik diyabetinin anne karnındaki bebeğe 4 olumsuz etkisi31 Ocak 2020 Cuma 09:26
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim