• BIST 9549.89
  • Altın 3005.985
  • Dolar 34.5383
  • Euro 35.9979
  • Ankara 0 °C
  • İstanbul 3 °C
  • Bursa 3 °C
  • Antalya 8 °C
  • İzmir 7 °C

Çocuğunuz migren olabilir!

Çocuğunuz migren olabilir!
Dr. Yetiker, okul çağı çocuklarının yüzde 20'sinde baş ağrısı olduğunu, bunların içinde en sık rastlanılan baş ağrısının migren olduğunu belirtti.

Doruk Sağlık Grubu Nöroloji Uzmanı Dr. Filiz Gözeten Yetiker, her 100 çocuktan beşinde migren görüldüğünü söyledi.

Dr. Yetiker, okul çağı çocuklarının yüzde 20'sinde baş ağrısı olduğunu, bunların içinde en sık rastlanılan baş ağrısının migren olduğunu belirtti. Her 100 çocuktan 5'inde migren olduğunu ifade eden Yetiker, çocukluk çağı migreninde teşhis koymanın erişkinlerden daha zor olduğunu, teşhis için kranial MRI ve EEG gibi tetkiklerle diğer hastalıkların elenmesi ve iyi bir tahlil yapılması gerektiğini kaydetti.

Dr. Yetiker, migren olan çocukların yüzde 70'inde ailevi yatkınlık olduğunun altını çizdi. Çocukluk çağı migreninin şiddetli baş ağrısı, karın ağrısı, bulantı, kusma çocuğun oyun oynamaması ya da oyununu yarıda kesip eve gelmesi, baş dönmesi atakları gibi bulgularla seyredeceğini söyleyen Dr. Filiz Gözeten Yetiker, "Çocuklar da aynı yetişkinler gibi baş ağrısı sırasında ışıktan ve sesten rahatsız olabilirler. Anne ve baba olarak çocuğunuzun rol yaptığını düşünmeden önce onu iyice gözlemleyin. Çocuğunuz kendini kötü hissettiğini söylediği zaman sevdiği şeyleri yapmıyor örneğin, televizyon izlemiyor, çikolata yemiyor, oynamıyor ise migren atağından şüphelenin. Ayrıca çocuğunuzun dersten kaçmak ya da istediğimiz bir şeyi yapmak istemediği için baş ağrısını uydurduğunu düşünerek çocuğunuzu bu önemli meseleyle tek başına mücadele etmek zorunda bırakmayın" diye konuştu.



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3001 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim