• BIST 9367.77
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 16 °C

Cochlear'dan işitme kaybına çözüm getiren teknolojiler

Cochlear'dan işitme kaybına çözüm getiren teknolojiler
Cochlear, geliştirdiği koklear implantlarla işitsel işlevleri geri kazandırırken yaşam kalitesini de yükseltiyor.

Cochlear, bireylerin eksiksiz bir yaşam sürmeleri adına işitme yetisini geri kazandıran inovatif teknolojiler sunuyor. Cochlear Türkiye Genel Müdürü Gül Erden: "Türkiye, doğuştan işitme kayıplarının en çok görüldüğü ülkelerden. Her yaştan insanın hayatını zorlaştıran işitme kaybı çözümsüz değil ve kullanılan yöntemler ülkemizde devlet güvencesiyle geri ödeme kapsamında"

Cochlear açıklamasına göre, hayatın içinde kalabilmeyi sağlayan kaliteli işitme, çeşitli sebeplere bağlı olarak sekteye uğradığında kişi sadece duyma yetisini kaybetmekle kalmıyor, aynı zamanda hayatın içinden de kopmaya başlıyor.

Dünya Sağlık Örgütü'nün hazırladığı rapora göre; dünyada 32 milyonu çocuk olmak üzere 360 milyon insan işitme kaybı yaşıyor, Türkiye'de ise bu rakam 2,2 milyon kişiyi buluyor. İnsanların duymasına ve seslerini duyurmalarına yardımcı olma misyonuyla hareket eden Cochlear ise bireylerin eksiksiz bir yaşam sürmeleri adına işitme yetisini geri kazandıran inovatif teknolojiler sunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Cochlear Türkiye Genel Müdürü Gül Erden, Türkiye'nin doğuştan işitme kayıplarının en çok görüldüğü ülkelerden olduğunu belirterek, her yaştan insanın hayatını zorlaştıran işitme kaybının çözümsüz olmadığını ve kullanılan yöntemlerin ülkede devlet güvencesiyle geri ödeme kapsamında olduğunu vurguladı.

Sosyal yaşamı olumsuz etkileyen, hatta başka hastalıklara neden olabilen işitme kaybının giderilmesi için uygulanabilecek yeni teknolojileri toplumsal bir kazanım olarak değerlendirdiklerini anlatan Erden; şu açıklamalarda bulundu:

"Hayattan sesleri aldığınızda geriye ne kalır? En sevdiklerimizin sesi, güzel bir şarkının tınıları, kuşların gökyüzüne bıraktığı cıvıltılar, belki bebeğinizin ilk sözcükleri… Ses, hayattır. İşte bu yüzden işitme sağlığı konusunda hayati adımlar atıyor, insanların bugün, yarın ve her zaman duyabilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu noktada geliştirdiğimiz implante edilebilir işitme çözümlerimizle ileri ve çok ileri derecede işitme kaybı olan bireylerde hem işitme performansını hem de yaşam kalitesini artıracak pozitif sonuçlar sunmaya yardımcı oluyoruz."

- İleri derecedeki işitme kayıplarında en etkili çözüm koklear implant

Gül Erden, Türkiye'de her yıl yaklaşık 3 bin 900 bebeğin doğuştan işitme kaybıyla dünyaya geldiğini belirterek, Dünya Sağlık Örgütü'ne göre dünyada 32 milyonu çocuk olmak üzere 360 milyon insanın işitme kaybı yaşadığını, Türkiye'de bu rakamın 2,2 milyon kişiye ulaştığını bildirdi.

Dünyada ve Türkiye'de işitme kaybının çözümünün; "hafif ve orta kayıplarda işitme cihazı kullanmak", ileri ve çok ileri derecedeki kayıplarda ise "koklear implant" olduğunu vurgulayan Erden, şu bilgileri verdi:

"Özellikle yeni doğanlarda görülen işitme kaybı ve işitmesini yavaş yavaş ya da ani şekilde kaybeden kişiler için koklear implant etkin bir çözüm sunuyor. Böylece birey sosyal hayatın sürekli içerisinde yer alarak örgün eğitim ve üniversite hayatını sağlıklı ve verimli bir şekilde sürdürebilme, mesleki kariyerini devam ettirebilme ve sosyal hayatın içine dahil olabilme fırsatına sahip oluyor. Kısacası her yaştan insanın hayatını zorlaştıran işitme kaybının çözümsüz olmadığının ve kullanılan en temel yöntem olan koklear implantasyonun ülkemizde devlet güvencesiyle geri ödeme kapsamında olduğunun altını çizmek isterim."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1257 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim