• BIST 10647.91
  • Altın 2450.255
  • Dolar 32.6226
  • Euro 34.9882
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 29 °C
  • İzmir 28 °C

Cinayet sanığının akıl sağlığı şüphesi "cezai ehliyeti tam" raporuyla giderildi

Cinayet sanığının akıl sağlığı şüphesi "cezai ehliyeti tam" raporuyla giderildi
Adana'da av tüfeğiyle bir kişiyi öldürüp 3 kişiyi yaraladığı ve kız arkadaşını boğmaya çalıştığı gerekçesiyle tutuklanan sanık hakkında müebbet ve 65 yıla kadar hapis cezası talebiyle iddianame hazırlandı.

İddianamede, "Olayı hatırlamıyorum" savunması yapan ve bazı beyanlarından akıl sağlığıyla ilgili şüphe oluşan sanık için Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinden cezai ehliyetinin tam olduğuna dair rapor alındığı belirtildi.

Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde, av tüfeğiyle bir kişiyi öldürüp 3 kişiyi yaraladığı ve kız arkadaşını boğmaya çalıştığı gerekçesiyle hakkında dava açılan tutuklu sanığın bazı beyanlarının akıl sağlığıyla ilgili oluşturduğu şüphe, iddianameye eklenen "cezai ehliyetinin tam olduğuna" yönelik sağlık raporuyla giderildi.

Ziyapaşa Mahallesi'nde 18 Ekim 2023'te bir apartta kalan Sadettin Tangüner'i (58) av tüfeğiyle öldürüp Ö.B. (26), O.G. (28) ve Y.C.A'yı (31) yaraladığı, kız arkadaşı N.S'yi (29) de boğmaya çalıştığı gerekçesiyle olay günü tutuklanan A.C.G. (29) hakkında savcılıkça yürütülen soruşturma tamamlandı.

Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, sanığın kız arkadaşı ile aynı odada, Sadettin Tangüner'in de yan odada kaldığı belirtildi.

İddianamede, sanığın kız arkadaşıyla film izledikten sonra uyuşturucu kullandığı ve bunun etkisiyle N.S'yi önce elleriyle ardından şarj kablosuyla boğmaya çalıştığı, bu sırada kadının bayıldığı kaydedildi.

Sanığın, daha sonra eline bıçak alarak Sadettin Tangüner'in odasının kapısını tekmelediği, kapıyı açan maktulü baş ve kasığına av tüfeğiyle ateş ederek öldürdüğü iddianamede anlatıldı.

İddianamede, sanığın cinayetin ardından binanın altındaki barın önünde bekleyen Y.C.A. ve O.G'yi "dağılın buradan" diyerek ateş edip yaraladığı belirtildi.

Sanığın, sesleri duyarak olay yerine gelen Ö.B'yi de aynı silahla yaraladığı aktarılan iddianamede, sanığın çevrede bulunan inşaat halindeki bir binada saklanırken polis operasyonuyla yakalandığı bildirildi.

İddianamede, sanığın Sadettin Tangüner'e yönelik eylemi nedeniyle "kasten öldürme" suçundan müebbet, N.S'ye yönelik "eziyet çektirerek kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıla kadar, Ö.B. (26), O.G. (28) ve Y.C.A'ya yönelik "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 15'er yıla kadar hapis istendi.

- "Cezai ehliyeti tam" raporu verildi

Toplamda müebbet ve 65 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilen sanığın "Olayı hatırlamıyorum" savunması yaptığı ve bazı beyanlarından akıl sağlığıyla ilgili şüphe oluştuğu iddianamede ifade edildi.

İddianamede, A.C.G'nin cezai ehliyetinin tespiti için Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde gözlem altına alındığı, kurul tarafından hazırlanan ve dosyaya eklenen raporda "sanığın suç tarihi itibarıyla akıl hastalığının bulunmadığı ve cezai ehliyetinin tam olduğu" bilgisine yer verildiği bildirildi.

Öte yandan, sanığın kan örneği üzerinde yapılan inceleme sonucu düzenlenen raporda ise kanında uyuşturucu tespit edildiği ve "esrar etken maddesi" bulunduğu bilgisine iddianamede yer verildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 358 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim