• BIST 9866.73
  • Altın 3092.885
  • Dolar 35.4201
  • Euro 36.5904
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 4 °C
  • Bursa 6 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 10 °C

Cilt gençleştirmede yeni bir trend: Dermaterapi

Cilt gençleştirmede yeni bir trend: Dermaterapi
Gençleşmek ve güzelleşmek uğruna mimiklerin kaybedildiği, ifadenin yitirildiği yıllar mazide kaldı. Devir, güzelliği kusursuzluk derecesinde sunan yöntemlerin devri...

Gençleşmek ve güzelleşmek uğruna mimiklerin kaybedildiği, ifadenin yitirildiği yıllar mazide kaldı. Devir, güzelliği kusursuzluk derecesinde sunan yöntemlerin devri...

Dermaroller ile büyüme faktörleri ve kök hücre ekstreleri içeren Dermaheal ürünlerinin sinerjik bileşiminden oluşan Dermaterapi yöntemi, ciltteki ince çizgi ve kırışıklıkların giderilmesi, akne izlerinin belirginliğinin azaltılması, gebelik çatlakları ile gözenekli cilt yapısının iyileştirilmesi gibi amaçlarla kullanılıyor. Anadolu Sağlık Merkezi Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Sadiye Kuş, “Dermaterapi yöntemi ile cilt daha sağlıklı ve genç bir görünüme kavuşuyor, aynı zamanda kısa sürede birçok cilt problemi hastaları mutlu edecek düzeyde azalıyor” diyor.

Dermaterapi nasıl uygulanıyor?
Dermaterapi kozmetik dermatolojiden farklı olarak, muayenehane şartlarında uygulanan bir işlem ve mutlaka hekim kontrolünde yapılması gerekiyor. Dermaterapide kullanılan kişiye özel, tek kullanımlık cihaz işlemden sonra atılıyor. Ürünlerin taşıdığı enfeksiyon riskinden dolayı işlemin yalnızca hekim kontrolünde uygulanması gerekiyor. Tüm cilt tiplerine uygulanabilecek olan Dermaterapi; subsizyon, kimyasal peeling, mikrodermabrazyon ve fraksiyonel lazerler gibi tedavi yöntemleri ile birlikte denenebiliyor. Yapılacak işlemden 45 dakika önce uygulanan topikal anestezik bir kremle bölge uyuşturuluyor. Bölgenin antiseptik solüsyonla temizlenmesinin ardından, endikasyona uygun boyutta iğneleri olan tamburla bölge yıldız şeklinde taranıyor. İşlem sırasında oluşan noktasal kanama minimal düzeyde oluyor ve işlem, hasta tarafından kolayca tolere ediliyor. İşlemde silindirik bir tamburun üzerine ergonomik şekilde dizilmiş, derinlikleri 0,2 mm ile 2,5 mm arasında değişen 192 adet özel üretilmiş çelik mikro iğnelerden oluşan tıbbi bir alet kullanılıyor. Cilde uygulandığı zaman derinin koruyucu üst tabakasına hiçbir zarar vermeden mikro iğneler yardımıyla cildin alt katmanlarına uzanan mikro kanallar açılıyor. Deri altına açılan bu binlerce minik kapı herhangi bir iz bırakmaksızın 15 dakika içinde kendiliğinden kapanıyor. Bu mikro kapılardan büyüme faktörlerinin deri içine gönderilebilmesi etkinliği daha da artırıyor. Dermaterapi sonrasında yaklaşık 2-3 gün süren, hafif bir güneş yanığına benzer kızarıklıklar görüldüğünü söyleyen Dr. Sadiye Kuş, “Bu işlemin yapıldığı hastalara rutin olarak, yaklaşık bir hafta süre ile güneşten korunmaları öneriliyor. Lokal antibiyotikli kremler uygulanan hasta, işlemin ertesi günü sosyal hayatına dönebiliyor” diyor.

Tedavi süresi kişiye göre değişiyor
Sonuçları hastadan hastaya değişkenlik gösteren Dermaterapi’de, tedavi süresi sorunun şiddetine, skarların derinliğine ve kişinin iyileşme yanıtının süresine bağlı olarak farklılaşıyor. Yapılan işlemlerin süreleri ise, ince kırışıklıklar ve anti-aging tedavisi amacıyla 2 haftada bir 8 seans, akne izi tedavisinde 4-6 haftada bir 3-4 seans ve çatlak (stria) tedavisinde ise 4-6 haftada bir 3-4 seans olarak değişiyor. Ancak tedavinin dışarıdan fark edilmesi için belirli bir süre geçmesi gerekiyor.

formsante.com.tr

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3349 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim