• BIST 9246.73
  • Altın 2907.517
  • Dolar 34.564
  • Euro 36.6366
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 17 °C

'Çiçek'li tedavi

'Çiçek'li tedavi
Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Ahmetli Ek Ünitesi bahçesine, hoş kokusunun teskin edici olduğu bilimsel olarak da kanıtlanan bin kök ''lavanta çiçeği'' dikildi.

Gelecek yıl çiçek verecek lavantaların yayacağı hoş kokunun, hastaların stresini alarak, rahatlamalarına yardımcı olacağı belirtildi.

Başhekim Yardımcısı Dr. Hüseyin İlter, İzmir'in Çeşme ilçesi Alaçatı beldesinden alınan bin kök lavanta çiçeğinin, hastaların da yardımıyla bahçeye diktiklerini söyledi.

Lavantaların, gelecek yıl çiçek vereceğini belirten Dr. İlter, ''Lavanta çiçeğinin kokusu, sakinleştirici özelliğe sahip. Bu nedenle önümüzdeki yıl lavantalar çiçek açtığında, hoş koku bütün hastaneye ve bahçeye yayılacak'' dedi.

Birkaç yıl sonra lavanta çiçeklerinden, yağ çıkarma gibi çeşitli şekillerde yararlanacaklarını ifade eden Dr. İlter, ''Bunları pazarlayarak hastaneye gelir bile sağlayabiliriz. Ama asıl hedefimiz gelirin ötesinde hastaların rehabilitasyonu'' diye konuştu.

Dr. İlter, lavantanın hoş kokusunun teskin edici olduğunun bilimsel olarak da kanıtladığını ifade ederek, hastaların bu çiçekler sayesinde streslerini atacağını ve sakinleşeceklerini söyledi.

SEBZE YETİŞTİRİP HAYVAN BESLİYORLAR

Hastalarla birlikte, bahçede meyve sebze yetiştirdiklerini, küçük baş hayvan beslediklerini de dile getiren Dr. İlter, şunları anlattı:

''Hastanemizin 19 dönümlük bahçesi var. Hastalarımız bahçeye, domates, biber, patlıcan fidanlar dikti. Ürünler olgunlaşınca yine hastalarımız hasadı yapacak. Ürünler hastalarımız için yetiştiriliyor. Bahçemizde bir kaç yıl önce diktiğimiz meyve ağaçlarımız da meyve vermeye başladı. Bahçemizde sevgi yolu oluşturduk. Hastalarımız bu yolda gezinti yaparak, yeşillikler içinde rehabilite oluyorlar. Birbirleriyle ve sağlık personeliyle sohbet ediyorlar. Bahçede ilgilenmek isteyen gönüllü hastalarımız meyve sebze ekip dikiyor, diğer bitkilerle ilgileniyor. Toprakla uğraşmak hem stres attırıyor, hem de vücut enerjisinin harcanmasına neden oluyor. İsteyenler de hayvancılıkla ilgileniyor.''
 



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2466 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim