Dünya Sağlık Örgütü’nün açıkladığı rapora göre her yıl 12,6 milyon insan çevre kirliliğine bağlı hastalıklar yüzünden hayatını kaybediyor. Açıklanan rapora göre ise her yıl 1,7 milyon insan sağlıksız çevre koşulları sebebiyle kansere yakalanıyor.
Ajans Press, Dünya Sağlık Örgütü raporunu derledi. Derlenen bilgilere göre dünya nüfusunun yüzde 92’si yüksek derecede kirli madde bulunan hava soluyor. Hava kirliliğine bağlı hastalıklar sebebiyle her yıl 6 milyon insanın yaşamını kaybettiği belirtilirken ölümlerin yüzde 90’ı düşük ve orta gelir düzeyi ülkelerde meydana geliyor. Hava kirliliğinin içinde bulunduğumuz yıl 4 bin 523 habere konu olarak medyanın önemli sağlık başlıklarından birisi olduğu belirlendi.
Dünyada havanın en kirli olduğu ülkeler sıralamasına baktığımızda Suudi Arabistan, Katar, Mısır ve Bangladeş havanın en kirli solunduğu ülkeler oldu. Havanın en temiz olduğu ülkeler ise sırasıyla; Solomun Adaları, Yeni Zelanda, Kiribati, Brunei Darüsselam, Vanuatu, İsveç, Micronesi, Fiji ve Avustralya oldu. Türkiye’de havayı en kirli soluyan ilk üç şehrimiz sırasıyla Batman, Hakkâri ve Gaziantep olarak belirtildi.