• BIST 9626.56
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.213
  • Euro 36.6812
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 16 °C

Büyüme faktörlü kemik tozuyla yüzde 100'e yakın başarı

Büyüme faktörlü kemik tozuyla yüzde 100'e yakın başarı
Ağızda kanser gibi nedenlerle oluşan büyük kemik kayıplarında, büyüme faktörünün yanı sıra özel bir serum ve kemik tozunun kullanıldığı tedavi yöntemiyle doğala yakın yeni kemik dokusu elde edildi.

Selma Bıyıklı Adabaş - Ağızda kanser gibi nedenlerle oluşan büyük kemik kayıplarında, büyüme faktörünün yanı sıra özel bir serum ve kemik tozunun kullanıldığı tedavi yöntemiyle doğala yakın yeni kemik dokusu elde edildi

ABD'de düzenlenen Kemik Sempozyumunda açıklanan 5 yıllık araştırma sonucuna göre yeni yöntemle yüzde 95 başarı sağlandı.

Meffert İmplant Enstitüsü Başkanı Dr. Ali Arif Özzeybek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halk arasında "yapay diş" olarak bilinen implant tedavisinde karşılaşılan en büyük sorunun, kaybolan kemik yapısının yerine doğala yakın ve istenilen büyüklükte yeni kemik oluşturulması olduğunu söyledi. 

Bugüne kadar uygulanan yaygın tedavide, kişinin kendinden alınan ve "otojen kemik" denilen dokusunun yeniden hastaya verilmesiyle yeni kemik yapısı oluşturulmaya çalışıldığını anlatan Özzeybek, bu cerrahi yöntemlerle yapıldığı için bazı riskleri de beraberinde getirdiğini, son yıllarda başka insanlardan elde edilen yapay kemik tozlarının kullanılmaya başlandığını belirtti.

Bütün bu gelişmelere rağmen özellikle büyük kemik kayıplarında yeterli büyüklük ve kalitede yeni kemik elde edilemediğini bildiren Özzeybek, yeni geliştirilen "Kemik Morfolojik Protein" ile artık çok daha iyi sonuçlar alınabildiğini belirtti.

ABD'nin Orlando kentinde düzenlenen kemik sempozyumunda bu yöntemle ilgili 5 yıllık araştırma sonuçlarının açıklandığını ifade eden Özzeybek,  "Bu yöntemle yüzde 95'lik bir başarı sağlanmış. Özellikle kanser gibi hastalıklar nedeniyle ağızdaki büyük kemik kayıplarında ve kendisinden kemik elde edilemeyen hastalarda bu yöntem çok etkili. Kanserden dolayı çenesinin neredeyse yarısını kaybeden bir hastada doğala yakın kemik yapısı oluşturulabilmiş" dedi.

Yeni yöntemde, büyüme faktörünün yanı sıra geliştirilen özel bir serumla kemik tozu kullanıldığını, gerekli görüldüğünde buna hastadan alınan kök hücrenin de ilave edildiğini bildiren Özzeybek, 3 boyutlu yazıcı teknolojisiyle de eksik olan kemik dokusunun kalıbının çıkarıldığını ve ağızdaki kayıp olan bölgeye bunun yerleştirildiğini söyledi.

Dr. Özzeybek, sempozyumda, ağızdaki kemik kayıplarının diş eti üzerine olumsuz etkilerinin de gündeme geldiğini belirterek, "Bir milimetrelik kemik kaybı 2 milimetrelik diş eti kaybına neden oluyor. Bu da zamanla diş kaybına neden oluyor" şeklinde konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3414 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim