• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Bursa 5 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 10 °C

Burun tıkanıklığını ciddiye alın!

Burun tıkanıklığını ciddiye alın!
Uzmanlar, burun tıkanıklığının çocuklarda en çok geniz eti, erişkinlerde en çok burun kıkırdak eğrilikleri ve burun eti büyümeleri nedeniyle ortaya çıktığını belirterek, tıkanıklığın ciddiye alınıp uzman bir hekime başvurulması gerektiğini kaydetti.

Burun tıkanıklığı, burun kıkırdak ve kemiğindeki eğrilikler başta olmak üzere, burun eti büyümeleri, alerji, kronik sinüzit gibi faktörler neden olabiliyor. Bu nedenle burunlarında tıkanıklık hisseden kişilerin şikayetlerini ciddiye alıp, durumun ilerleyen dönemlerde daha ciddi bir sağlık sorununa neden olmaması için uzman bir hekime başvurmak gerekiyor. Rinoest Klinik hekimlerinden Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Coşkun Şanverdi, insanların burun tıkanıklığı şikayetlerini ameliyat korkusu nedeniyle yeterince ciddiye almadığını ve bu nedenle tedavilerini geciktirdiğini söyledi.

Erişkin veya çocuk hastalarda problemli bir burun yapısı ülkemizde çok sık karşılaşılan bir sağlık sorunu. Kulak burun boğaz hekimlerine başvuran kişi sayısının gün geçtikçe artıyor olmasının ülke genelinde farkındalık oluşturması için iyi bir gelişme olduğunu söyleyen Op. Dr. Şanverdi, “Burun tıkanıklığı hayat kalitenizi düşürmesin. Çocuklarda daha çok geniz eti nedeniyle burun tıkanıklıkları, erişkinlerde ise en çok burun kıkırdak eğrilikleri (septum deviasyonu) ve burun eti (konka) büyümeleri nedeniyle tıkanıklık ile karşılaşıyoruz. Çocuklarda 5-6 yaşlarına kadar daha sık görülen, ilerleyen yaşlarda sıklığı azalan geniz etinin teşhisi endoskopik muayene ile kolaylıkla konulabilir” diye konuştu.

PEK ÇOK SAĞLIK SORUNUNA NEDEN OLABİLİR
Burun tıkanıklığının yanı sıra gelişme geriliği, iştahsızlık, yüz kemiklerinin ve dişlerin yapısında bozulma, sinüzit, orta kulakta havalanma bozukluğu ve sıvı toplanması (seröz otit) ve dolayısıyla işitme sorunlarına, uyku düzeninin bozulması, horlama, gece altını ıslatma gibi daha pek çok sağlık sorununa neden olabileceğini de belirten Op. Dr. Şanverdi, “Geniz etine sıklıkla eşlik edebilen bademciklerin aşırı büyümesini de unutmamak gerekir” dedi.

Op. Dr. Coşkun Şanverdi, “Burun kıkırdak ve kemiğindeki eğrilikler, burun eti büyümeleri, alerji, kronik sinüzit hastalığı ameliyat ile düzeltilebilmekte ve hastaların korktuğu gibi tampon sorunu yaşanmıyor. Duruma göre ya tampon konulmamakta, ya da gerektiğinde, son yıllarda çokça üretilen özel, konforlu tamponlar kullanılıyor. Gelişen teknoloji ve geliştirilen yeni yöntemler ile hastaların konforu artıyor. Bu yüzden hastaların şikayetlerini ciddiye alıp, tedaviden kaçmamalarında fayda var. Tedavi sonrasında hastalar çok çabuk toparlayıp rutin hayatlarına dönebiliyorlar” şeklinde konuştu.



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6271 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim