• BIST 9257.29
  • Altın 2940.718
  • Dolar 34.4659
  • Euro 36.3751
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 20 °C

Burun tıkanıklığı, yaşam kalitesinin düşmesinde öncü rol oynuyor

Burun tıkanıklığı, yaşam kalitesinin düşmesinde öncü rol oynuyor
Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi'nden Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Selahattin Tuğrul: - "En sık problemlerin başında anatomik sorunlar geliyor. Bunun çözümü de ameliyattan geçiyor."

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi'nden Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Selahattin Tuğrul, burun tıkanıklığının rahatsızlık veren bir durum olduğunu, burun tıkanıklığına bağlı olarak baş ağrıları ve boğaz problemlerinin yaşandığını bildirdi.

Medipol Sağlık Grubu'ndan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Tuğrul, baş ağrısı, iş gücü kaybı ve ciddi boğaz problemlerinin de temelini oluşturduğunu, erken tanı ve tedavi yöntemiyle burun tıkanıklığının önüne geçerek yaşam kalitesinin artırılabileceğini belirtti.

Tuğrul, burun tıkanıklığı, belirtileri ve tedavi yöntemlerini aktararak, burun tıkanıklığının toplumun her yaş grubunda sıklıkla görülen bir sorun olduğunu aktardı.

Tuğrul, "Anatomik olarak burun içerisindeki eğrilikler, burun etlerinin büyük olması, burun kemiğinde travma ya da düşmeye bağlı oluşan eğrilikler olduğunu görüyoruz. Yine yaş grubuna baktığımızda çocuklarda geniz etinin büyük olması, alerjiye bağlı sebepler, yaşlılarda ise burun etlerinin aşırı büyümesi olduğu görülmektedir." ifadelerini kullandı.

Tuğrul, burun tıkanıklığının rahatsızlık veren bir durum olduğuna dikkati çekerek, burun tıkanıklığına bağlı olarak baş ağrıları ve boğaz problemlerinin yaşandığını kaydetti.

- "Alerjilere bağlı burun tıkanıklarında ise ağırlıklı olarak ilaç tedavisini kullanıyoruz"

Belli dönemlerde enfeksiyonlara bağlı olarak sinüzit gibi belli sebeplerin de var olduğunu aktaran Tuğrul, "Burada önemli olan sebebe yönelik davranmak, sorunun kaynağının ne olduğunu bulup ona göre tedavi uygulamaktır. En sık problemlerin başında anatomik sorunlar geliyor. Bunun çözümü de ameliyattan geçiyor. Alerjilere bağlı burun tıkanıklarında ise ağırlıklı olarak ilaç tedavisini kullanıyoruz." açıklamasında bulundu.

Tuğrul, çocukluk çağında görülen geniz eti problemlerine ilişkin, şunları kaydetti:

"Geniz eti, burun tıkanıklığı, ağız solunumu ve kulak problemlerine sebep olmaktadır. Bu tip durumlarda mutlaka önlem alınarak tedavi edilmesi gerekmektedir. Süreci bazen ilaçlarla tedavi edebilmekteyiz. Çok ileri durumlarda ise hastamıza ameliyatı önermekteyiz. Travmalara bağlı burun tıkanıklarında bazen burunda şekil değişikli de olabiliyor. Bu tip durumlarda sadece burun içini düzeltmek yetmeyebilir. Burnu dışıyla birlikte düzeltmek gerekebilir. Bu süreçte estetikli olarak ameliyatlarımızı yapmaktayız. Burun tıkanıklığı ne kadar erken fark edilip tedavi yoluna gidilirse o kadar erken sonuçlar alabilmekteyiz."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 402 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim