• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 13 °C

Burun Estetiği ve 8 Faydası

Burun Estetiği ve 8 Faydası
Burun Estetiği ve 8 Faydası. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Hünkar Batıkhan, burun estetiği ameliyatının 8 faydasını anlattı.

burun estetiği

Burun Estetiği ve 8 Faydası. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Hünkar Batıkhan, burun estetiği ameliyatının 8 faydasını anlattı.

Burun estetiği operasyonları sayesinde hem görüntümüzde hem fiziksel hem de psikolojik sağlığımızda önemli değişimler yaşandığını belirten Dr. Batıkhan, “Burnunun şeklinden memnun olmayan aynı zamanda burun septumundaki kemik ve kıkırdak yapıları nedeniyle kronik burun tıkanıklığı yaşayan hastalar rinoplasti ile hem sağlığına hem de yüzü ile uyumlu doğal bir buruna kavuşabiliyor. Her ne kadar rinoplasti yalnızca kozmetik amaçlarla birlikte anılsa da özünde burun estetiği sonrası hastaların duygusal, mental ve fiziksel refahlarında da artış yaşanıyor. Rinoplasti özelinde deneyimli cerrahlar tarafından gerçekleştirilen operasyonların ardından birçok farklı fayda elde eden hastalar daha özgüvenli ve kendileri ile barışık bir sürece adım atabiliyor” dedi.

Bakışları Ön Plana Çıkarabilen Bir Burun

Her bir burun estetiği operasyonunun hastaya özel faydalar sunabilmesi için kişiye özel planlanması gerektiğinin altını çizen Dr. Batıkhan, “Doğuştan ya da sonradan alınan travmalara bağlı olarak burun şeklinden rahatsızlık duyan kişiler burun estetiği sayesinde burunlarını küçültüp büyütebiliyor, burun ucu şeklini değiştirebiliyor, burun deliklerini küçültüp genişletebiliyor, burun kemiklerini törpületebiliyor ve doğal burun estetiği kapsamında yüzündeki diğer organlarla uyum içerisinde olan ve bakışları ön plana çıkarabilen burunlara sahip olabiliyor” diye konuştu.

Burun Estetiği Sonrası Sağlık İyileşiyor

Burun estetiği sırasında burun şeklinin iyileştirilmesinin yanı sıra solunum problemleri yaşayan hastaların daha rahat nefes alabilmeleri adına da burun septumuna müdahalede bulunulduğunu ifade eden Dr. Batıkhan, “Kronik burun tıkanıklığına neden olan anatomik anomaliler giderildiğinde kişi daha rahat solunum yapabildiğinden kanındaki oksijen seviyesi yükselir. Burun tıkanıklığının giderilmesine bağlı olarak kişi daha kaliteli uyuyabilir, horlama problemi azalır, tekrarlayan sinüs enfeksiyonları hafifler ve kandaki oksijen miktarı artacağı için oksijen azlığına bağlı olarak yaşanması muhtemel sağlık sorunları önlenebilir. Bu noktada uyku kalitesine ayrıca değinmek istiyorum. Kaliteli uykunun metabolizma sağlığımızda büyük bir önemi bulunur. Uyku sırasında istemsiz bir şekilde solunumumuz kesildiğinde ya da bölündüğünde uyku kalitemiz azalır. Bu durum süreklilik kazandığında diyabet, obezite, depresyon, kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskimiz artar. Bu nedenle uyku kalitemizi düşüren burun tıkanıklığı sorununu göz ardı etmememiz gerekir” diye konuştu.

Burun Estetiği Sonrası Duygu Durumu İyileşiyor

Burun estetiğinin hastanın duygu durumunun iyileşmesi yönünde de bir etkisi olduğunun altını çizen Dr. Batıkhan, “Burun estetiği başvurularının çok büyük bir kısmı kozmetik rahatsızlıkların giderilmesi yönünde oluyor. Her ne kadar burun estetiği sırasında yalnızca burun şekline müdahale edilse de kişinin hayatına da eş zamanlı dokunulmuş oluyor. Birçok kişi burnunun görüntüsünden rahatsız olduğu için toplumdan soyutlanıyor, kendini beğenmiyor ve özellikle ergenlik döneminde başlayan “kendini beğenmeme” durumu kişilerin sosyal hayatlarını da kariyer yaşamlarını da etkisi altına alabiliyor. Rinoplasti sonrası kişilerin görünümlerinin yanı sıra kendileri ile ilgili fikirleri de değişiyor; özgüvenleri ve kendilerine duydukları sevgi artıyor. Dolayısıyla sosyal yaşamlarında, özel hayatlarında ve kariyerlerinde fark edilir ölçüde pozitif değişimler yaşanabiliyor. Burun estetiği sonrası görünümleri ile ilgili herkesin gerçekçi beklentilere sahip olması gerekiyor. Rinoplasti burun şeklinde düzelmelere yol açsa da gerçekçi beklentilere sahip olmayan kişiler ortaya çıkan sonuçlardan memnun kalmayabiliyor. Neticede burun estetiği kişilerin kendilerine olan hislerinin değişmesi adına yalnızca bir aracı görevi görüyor, son sözü söyleyen kişinin kendisi oluyor” diye konuştu.

Burun estetiği olan kişilerin kendileri ile ilgili fikirleri de değişiyor; özgüvenleri ve kendilerine duydukları sevgi artıyor

Kişi daha rahat solunum yapabildiğinden kanındaki oksijen seviyesi yükselir.

Burun tıkanıklığının giderilmesine bağlı olarak kişi daha kaliteli uyuyabilir, horlama problemi azalır

Oksijen azlığına bağlı olarak yaşanması muhtemel sağlık sorunları önlenebilir.

Uyku kalitemizin artışıyla diyabet, obezite, depresyon, kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskimiz de azalır.

Burun estetiği, nefes alma problemleri ve kronik sinüzitleri tedavi etmek amacıyla sinüs cerrahisi ile birlikte yapılabilir. Rinoplasti ile sinüslerdeki iltihap da aynı operasyonla tedavi edilebilir.

Daha sağlıklı birn burun yapısına kavuşulması sayesinde hastalar ameliyatın ardından daha iyi koku almaya başlar.

Burun estetiği ile birlikte yapılan burun kıkırdağı onarımı, burun eti küçültme tedavileri sayesinde vücudumuz üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı direnç kazanır.

Doğru nefes alabilmemiz için burun yapısının da sağlıklı olması gerekir. Sağlıklı bir burun ile fiziksel performans da artacaktır.  

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2076 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim