• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 5 °C
  • Antalya 10 °C
  • İzmir 10 °C

Burun estetiği ile doğallığı yakalamak mümkün

Burun estetiği ile doğallığı yakalamak mümkün
Op. Dr. Orhan Alan, burun estetiğinin başarılı sayılabilmesi için doğallıktan vazgeçilmemesi gerektiğini belirtti.

Burun estetiği, kişinin herhangi bir sebeple burun görünümünden rahatsız olması ve bu görünümü düzeltmek istemesiyle gerçekleştirilen bir estetik ameliyat çeşididir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sık sık tercih edilen burun estetiğinde doğallığın en önemli faktör olduğunu savunan Dr. Alan, gerçekleştirdiği ameliyatlarda bu özelliğe oldukça dikkat ettiğinin altını çizdi. Ayrıca burun estetiği sırasında kişinin rahat nefes almasının da önemine vurgu yapan Dr. Alan, 'estetik açıdan başarılı olan operasyon sağlık açısından da kusursuz olmalı' dedi. 

Burun estetiği daha çok burun küçültülmesi için tercih edilmektedir. Burun kemeri büyüklüğü ya da genişliği gibi nedenlerle yapılan burun estetiği, kişiye yüzüyle daha orantılı bir burun görünümü kazandırmayı amaçlar. Burnun, yüze ilk bakıldığı anda fark edilen ilk organ olması bu detayın güzellikle doğrudan alakalı olmasıyla açıklanır. Güzel ve estetik bir görünüm için burun estetiği olmayı tercih edenlerin artık aynalarla barışacağını söyleyen Dr Alan, ameliyat öncesinde hasta ve doktor arasında sağlıklı bir muayene uygulamasının oldukça önemli olduğunu sözlerine ekledi. Muayene sırasında hastanın burun görünümünden rahatsız olduğu detayları en ince ayrıntısına kadar aktarması gerektiğini savunan Dr. Alan, yeni burun görünümünün beraber karar verilmesi gerektiğini iletti. Bu aşamada online uygulamalardan da yararlandığını vurgulayan Dr. Alan, bu sayede burun estetiği sonrası oluşacak burun görünümüne yaklaşık bir görünümü yorumlayabiliyor. 

'Erkek Adam Burun Estetiği Olmaz' Görüşünden Uzaklaşılmalı

Burun görünümünden rahatsız olanlar sadece kadınlar değil tabii ki. Burun küçültme için ameliyat olmak isteyen erkeklerin sayısı hiç de az değil. Öyle ki; dünya üzerinde gerçekleştirilen her 3burun estetiği ameliyatından 1'i erkekler için gerçekleştiriliyor. Burun estetiği sonrası doğallığı yakalamanın erkek burun estetiğinde daha önemli olduğunu söyleyen Dr. Alan, burun ucunun normal burun estetiklerinde olduğu gibi kaldırılmaması gerektiğinin önemine vurgu yaptı. Kadın burun estetiğinde de burun ucu kaldırmanın belli bir sınırının olduğunu söyleyen Dr. Alan, erkeklerde ise bu sınırın çok daha az miktarlarda olduğunu sözlerine ekledi.

Kimler Burun Estetiği Olabilir?

18 yaşını doldurmuş ve burun görünümünden rahatsız olan erkek ya da kadın hastalar burun estetiği olabilir. Burun estetiğinde 18 yaş önerilse de bazı durumlarda bu yaş daha da aşağılara çekilebilir. 

Burun Estetiği Sonrası Sosyal Yaşam

Gelişen teknoloji ile birlikte ameliyat ve tedavi sürecinin de olumlu etkilendiği belirten Dr. Orhan Alan, hastanın 1 ay içinde iş yaşamına dönebileceğini söyledi. Hatta bu sürenin bazı kişilerde daha da erken olabileceğini ve ofis çalışanlarının 3-4 gün içerisinde işlerine dönebileceğini belirtti. Eski yıllarda bu sürenin çok daha uzun sürdüğünü hatırlatan Dr. Alan, burun estetiği sonrası sosyal yaşamın doğal görünümle birlikte olumlu etkileneceğini iletti. 

Ayrıca burun estetiği sonrasında da doktor tarafından belirtilen zaman dilimlerinde kontrole gidilmesi de oldukça önem taşıyor. Bu sürede burnun yeni görünümü hakkında doktor tarafından yorumlar yapılabilmekte ve bir sorun olması durumunda müdahale edilebilmektedir. 

Başarılı bir burun estetiği için doğallıktan vazgeçilmemesi gerekildiğini son olarak tekrar hatırlatan Op. Dr. Orhan Alan, bir ameliyatla tüm yaşam kalitesinin değişebileceğini düşünüyor. 'Ayrıca psikolojik olarak da olumlu etki edecek burun estetiği alanında uzman doktorlar tarafından yapılmalı' diyerek tecrübenin önemine vurgu yaptı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 78970 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim