• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Bursa 5 °C
  • Antalya 12 °C
  • İzmir 9 °C

Burun ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gerekenler

Burun ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gerekenler
Burun estetiği günümüzde estetik çeşitleri olarak en çok yaptırılanlar arasında yer almaktadır. Yüzüz daha estetik bir görünüme kavuşması için ve istenmeyen burun köprülerinden kurtulmak için popüler bir estetik türü olarak karşımıza gelmektedir.

Burun estetiği günümüzde estetik çeşitleri olarak en çok yaptırılanlar arasında yer almaktadır. Yüzüz daha estetik bir görünüme kavuşması için ve istenmeyen burun köprülerinden kurtulmak için popüler bir estetik türü olarak karşımıza gelmektedir. Ancak burun ameliyatı çok hassas bir estetik olduğu için özellikle ameliyat sonrasında son derece dikkatli olunması gerekiyor. Aksi halde yanlış kemik kaynaması geriye döndürülemez bir görünüme kavuşabiliyor. Bu yüzden ameliyat olduktan sonraki süreçte evde kalınması ve verilen kurallara uyulması büyük önem arz ediyor.

Buz Koymak

Burun estetiği sonrasında burun çevresindeki ve gözaltlarındaki morlukları almak için boz konması gerekiyor. 1-2 saatlik biz buz koyumu morluklar için oldukça faydalıdır. Ancak daha uzun süre tutmak çeşitli sorunlar oluşturabilir. Bu konuda dikkatli olunması gerekiyor.

Uyuma Pozisyonu

Burun ameliyatı olduktan sonra normal bir şekilde uyumak kesinlikle yasaktır. Yatma pozisyonu biraz dik olarak sanki oturuyormuş gibi olmalıdır. Sırta koyulan yastık gibi destekleyici eşyalarla dik uyumak gerekmektedir. Aksi halde herhangi bir burun teması ödeme sebebiyet verebilmektedir.

Ameliyat Sonrası Yemek ve İçecekler

Ameliyattan sonra yaklaşık 4-5 saat kesinlikle hiçbir şey yenmemeli ve içilmemelidir. Bunun nedeni ise ameliyat için verilen ilaçların etkisinin geçmesi için gerekli süredir. Eğer ki bu süre içerisinde su içilirse kusma yaşanabilir. Çünkü bağırsaklar ilaçtan dolayı çalışmayacaktır.

Burnu Darbeden Korumak

Burun estetiği olduktan sonra burnu her türlü darbeden ve temastan korumak gerekiyor. Yanlışlıkla olsa dahi top gelmesi, çarpma, dokunma ve bunun gibi temaslar burnun ödem yapmasına ve yamuk kaynamasına neden olmaktadır. Dolayısıyla da ilerleyen süreçte yamuk bir burun görünümüne katlanmak zorunda kalınmaktadır. Tavsiye olarak ise okul veya iş yerinden izin alarak yaklaşık 1 ay evde vakit geçirilmesi son derece önemlidir.

Hapşırmak ve Öksürmek Yasak

Estetik sonrasında hapşırmak ve öksürmek de kesinlikle yasak olan şeylerdendir. Bu gibi durumlar için zaten ilaç takviyesi yapılmaktadır ancak yine de hazırlıklı olmak şarttır. Herhangi bir şekilde hapşırma veya öksürme yaşanırsa bu burna zarar verebilmektedir. Bu noktada ilaçları düzenli kullanıldığı zaman hiçbir sorunla karşılaşılmaz.

Gülme ve Mimikler

Burun ameliyatı olan kişilerin genellikle pek fazla dikkat etmediği yüz mimikleri ve gülmek burna ciddi zarar verebilmektedir. Burnun yanlış kaynamasına sebebiyet vererek yamuk burun görünümüne yol açabilmektedir. Bunun için uzun bir süre yüz mimiklerine dikkat etmek gerekiyor. Evdeki ve çevredeki insanları da bilinçlendirerek istemsizce güldürmemeleri gerektiği belirtilmelidir. Bu süreçte de komik şeylerden uzak durarak vakit geçirilmelidir.

Ameliyat Sonrasında İlaç Kullanımı

Burun estetiği olarak ameliyat esnasında ve sonrasında birçok ilaç kullanılmaktadır. Bu ilaçlar hem burun için hem de burnun zarar görmemesi için önemlidir ve aksatılmaması gerekmektedir. İlgili hekim tarafından verilen ilaçların ve talimatların harfiyen yerine getirilmesi son derece önemli olmaktadır. Herhangi bir aksatma veya gecikme durumunda ağrıların oluşması ya da az önce de belirtildiği gibi hapşırma ve öksürme gibi durumların oluşması söz konusu olabilmektedir. O yüzden ilk 1 ay bütün talimatlar yerine getirilerek sıkıntısız bir şekilde istirahat dönemini atlatmak gerekiyor.

Ayrıca Op. Dr. Sedat Baş tarafından https://www.sedatbas.com/burun-deligi-kucultme-ameliyati/ içeriğini okuyabilirsiniz.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 34079 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim