• BIST 9748.75
  • Altın 2746.77
  • Dolar 34.0141
  • Euro 38.0004
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 26 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 29 °C
  • İzmir 29 °C

Bursa'da oyun sırasında kırılan güneş panelindeki sıcak suyla yanan çocuk tedavi edildi

Bursa'da oyun sırasında kırılan güneş panelindeki sıcak suyla yanan çocuk tedavi edildi
Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, güneş panelinin kırılması sonucu üzerine dökülen sıcak su nedeniyle vücudunda derin yanıklar oluşan çocuk, Bursa Şehir Hastanesi Yanık Merkezindeki 3 aylık tedaviyle sağlığına kavuştu.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 9 yaşındaki kız çocuğu, kardeşiyle evlerinin çatısında bulunan güneş panelinde oyun oynadıkları sırada camın kırılması sonucu üzerine dökülen sıcak suyla yandı.

Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından Bursa Şehir Hastanesi Yanık Merkezine sevk edilen ve durumu ciddi olan çocuk, hemen yoğun bakıma alındı. Yoğun bakımda 45 gün kalan hasta, 3 aylık başarılı tedavinin ardından sağlıklı şekilde taburcu edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çocuk Yanık Sorumlusu Doç. Dr. Sabriye Dayı, güneş panellerinin oyun alanı gibi kullanılmasından kaynaklanan tehlikeye dikkati çekerek, "Bu durum bu tarz vakaları da artırmaktadır. Bu yanıklar oldukça ciddi yanıklardır. Gelen hastalarımız hep yoğun bakıma alınmakta ve yoğun bakım süreci de epey sancılı geçmektedir. Gelen hastalarımız, sağlıkla taburcu olabildi ama tabii ki izler, kalıcı büzüşmeler gibi sonuçları da olan bir durumla karşılaşmaktayız." ifadesini kullandı.

- "Ailelere büyük sorumluluk düşüyor"

Doç. Dr. Dayı, bu tür çocuk yanık vakalarında artışların olmaması ve üzücü durumların yaşanmaması için ailelere büyük sorumluluk düştüğünü belirtti.

Ailelerin, çocuklarının oyun alanlarını dikkatlice tanımlamaları gerektiği uyarısında bulunan Dayı, şunları kaydetti:

"Ailelerimizden, çocukların güneş panelinde kaymalarını, o çevrede oyun oynamalarını veya güneş panelinden olan suya kolaylıkla ulaşabilmelerini önlemelerini istiyorum ve bekliyorum. Hem aileler hem çocuklar hem de bizler üzülmeyelim. Burada son muayenesini yaptığımız hastamız şükürler olsun taburcu olabildi. Gerekli bası giysilerini giyiyor ve gerekli kremlerini kullanıyor. Gerekli fizik tedaviler önerildi ancak tabii ki yine bir yaranın iyileşmesi açısından bir süreç devam ediyor. Yani yanık olduğu gibi veya hastaneden çıktığı gibi bitmiyor, hayatına getirdiği bazı ek yükler oluyor."

Çocuğun babası ise kırsal mahalledeki evlerinde çatıda bulunan güneş panelinin üzerinden küçük çocuğun kaydığını, ancak ablası kaydığı sırada camın kırıldığını aktardı.

Sıcak suyla yanan kızını hemen Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesine götürdüklerini belirten baba, "Oradan da Bursa Şehir Hastanesi Yanık Merkezine sevk ettiler. Yanık merkezine geldikten hemen sonra kızım solunum cihazına bağlandı. Durumu ciddiyetini koruyordu. Yoğun bakımda 45 gün kadar kaldı. Ondan sonra 40-45 gün kadar da normal serviste kaldı." bilgisini verdi.

Bir baba olarak yaşadıkları durumdan büyük acı hissettiklerini vurgulayan Yiğit, başkalarının bu acıyı çekmemesi için çocuklarını uyarmaları ve oyun alanlarının dışına çıkmaması için ikaz etmeleri gerektiğini kaydetti.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 119 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim