Bursa Valisi Münir Karaloğlu, 2015'in Bursa'da sağlık yılı olacağını belirterek, ''Çekirge Merkez Komutanlığı arsasına 3 hastaneyi kapsayan dev bir sağlık kompleksi yapılacak. Şevket Yılmaz Kalp Hastanesi'nin temeli atıldı. 1350 yataklı Şehir Hastanesi'nin ise yakında başlayacağız'' dedi.
Bir otelde düzenlenen özel bir programa katılan Vali Karaloğlu, Avrupa ve dünyada artık kamu hizmetlerinin 3. sektör sivil toplum eliyle yürütüldüğünü söyledi.
Türkiye'de son 15 yılda sivil toplumun çok güçlendiğini, kamu hizmetlerinin bir kısmının sivil toplum eliyle yürütüldüğünü ve bir kısmının da kamuya çok önemli destek ve yardımcı olduğunu ifade eden Vali Karaloğlu, ''Ben şahsen idareci olarak Vali olarak sivil toplumu bir şehri yönetirken kendime en çok yardımı olan birimler kuruluşlar olarak görüyorum'' şeklinde konuştu.
Bir kentte yaşayanların yaşadıkları kente kentin değerlerine sahip çıkmasını sağlama bilincinin çok önemli olduğunu da vurgulayan Vali Karaloğlu, şunları kaydetti:
''Bu kent 80'li yıllarda 100 bin olan merkez nüfusu şimdi 2 milyon 780 bin civarında. Son 35 yılda 10 kat büyümüş bir şehirden bahsediyoruz. Bursa'nın dışındaki 80 vilayetten, Balkanlardan, Kafkaslardan çok yoğun göç almış bir şehirden bahsediyoruz. Bursa'da çok iyi bir sinerji var. Kentin Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Kentin Seçilmişleri, Değerli Millet Vekillerimiz, çok iyi bir uyumumuz var. Bu uyum kent için bir şanstır Kentin sorunlarını çabuk çözme noktasında bir şanstır. Bursa hangi parametreden bakarsanız bakın hep ilk dört içerisindedir. Bursa birçok alanda büyük potansiyeli olan bir kenttir. Bursa'nın en büyük farkı sanayicisi de Bursalıdır. Hepsi bursa aşığı insanlardır ve bu çok önemli bir kazanımdır bu kent için.''
Bursa'da bin 350 yataklı ''dev sağlık kompleksi''
Vali Karaloğlu, kentte devam eden sağlık yatırımları ilçelerde tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.
Şehir Hastanesi'nin de yakın zamanda temelini atacaklarını ifade eden Vali Karaloğlu, şunları kaydetti.
''Bursa bildiğiniz gibi 1. Derecede deprem bölgesinde bulunuyor. Depremden sonra hastaneniz ayakta ise işinizin yarısı çözülmüş olur. Bursa merkezde bulunan hastanelerin yarısı ekonomik ömrünü tamamlamış durumda. Mutlaka hastanelerimizi yenilememiz gerekiyor. Askeriyeden protokol ile aldığımız yer var buraya 3 hastanemizi birleştirerek 700 yataklı devlet hastanesi yapacağız. Şevket Yılmaz Hastanemizin yanında 150 yataklı Kalp Damar Hastanemizin yapımı başladı. Şehir merkezini çok rahatlatacak olan 1350 yataklı Şehir Hastanesi projesi imar çalışması tamamlandı temelini atacağız.''
''Bursa eğitime destekte Türkiye'de 350 milyonla ilk sıralarda''
Vali Karaloğlu, eğitime yüzde 100 destek kampanyasında Bursa'nın, Türkiye'de 350 milyonla ilk sıralarda yer aldığını ve bunun Bursalı sanayicilerin şehrine sahip çıktığının bir göstergesi olduğunu söyledi.
Bursa'da son dönemde devam eden çok önemli projeler olduğunu da vurgulayan Vali Karaloğlu, ''Projelerimizden bir tanesi İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu. Bu otoyol bittiğinde artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Bu yolla alakalı etki analizi yaptırdık. Otoyolun şehrimize ne kadar nüfus baskısı getirecek, hangi bölgelerde yoğunluk olacak, sanayi üzerinde nasıl bir baskı oluşturacak, çevre konusunda nasıl bir risk var gibi konularda yaptırdığımız analizi taraflarla yakın zamanda paylaşacağız'' dedi.
Yeni otoban ve üretim merkezi
Vali Karaloğlu, Bursa'yı Ankara'ya bağlayacak çevre yolu projesinin hazır olduğunu belirtti.
Sivrihisar'dan başlayıp Yenişehir otoban çıkışına bağlayacak yolun proje çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Vali Karaloğlu, ''Hava alanımız ile ilgili hafta sonu Bursa'ya gelen Hamdi Topçu beyle görüşmelerimiz oldu. Havaalanı ulaşımını çözersek ilk olarak Trabzon ve Erzurum seferlerini başlatma sözünü aldık'' dedi.
Bursa'nın aynı zamanda bir üretim merkezi olduğunu ve Yatırımcının önünü açacak çalışmaları da yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Vali Karaloğlu, şunları kaydetti:
''Mutlaka tarım alanlarını korumamız lazım. Ama niteliksiz, tarım arazisi olmayan alanları da üreticiye sunmamız gerekir. Bursa'nın Turizm potansiyelini kullanamıyoruz. Son yıllarda Valilik, Belediye ve sektörün yatırımları ile meyve vermeye başladı. Şu an oteller dolu. Uludağ'ın sorunları var bunu çözeceğiz. Uludağ'ın patronunun tek olması gerekiyor. Uludağ'ın çevresini, yeşilini ve ağacını koruyarak turizme açık olan bölümünü değerlendirmemiz gerekir. Teleferik oteller bölgesine kadar çıktı. Ama teleferik yetmeyecek, bunu konuşmamız gerekir. Bu kentte bir de istem ezikçiler var. Teleferik istemiyorlar ama teleferiğe binip sarı alana çıktıktan sonra eylem yapıyorlar. Bu şehre hep beraber sahip çıkmamız gerekiyor.''