• BIST 8663.88
  • Altın 3020.814
  • Dolar 34.3431
  • Euro 37.3792
  • Ankara 0 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 5 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 11 °C

Bursa Şehir Hastanesinde Minimal İnvaziv Kalp Cerrahisi Hastalara Şifa Oluyor

Bursa Şehir Hastanesinde Minimal İnvaziv Kalp Cerrahisi Hastalara Şifa Oluyor
Bursa Şehir Hastanesinde yapılan minimal invaziv kalp cerrahisi ameliyatı, bir hastaya daha umut oldu.

Bursa Şehir Hastanesinde yapılan minimal invaziv kalp cerrahisi ameliyatı, bir hastaya daha umut oldu.

Halk arasında "kapalı yöntem" veya "mini bypass" olarak da bilinen minimal invaziv kalp cerrahisi ameliyatı, Bursa Şehir Hastanesinde başarıyla yapılıyor. Göğüs kemiği kesilmeden, küçük kesilerle kalbe ulaşılarak, gerçekleştirilen ameliyat sayesinde hastalar kısa süre içinde yeniden sosyal hayatlarına dönebiliyor. Türkiye'de sayılı merkezlerde yapılabilen bu teknikle şifa bulan son isim 70 yaşındaki kalp hastası Sayime Tayır oldu. Tayir, Bursa Şehir Hastanesinde görevli Kalp Damar Cerrahı Doç. Dr. Nail Kahraman tarafından yapılan operasyon ile kısa sürede sağlığına kavuştu.

Bir hastayı daha sağlığına kavuşturmanın sevincini yaşadıklarını söyleyen Doç. Dr. Kahraman, "Yaptığımız ameliyatla hastamızın kalp kapağının değişimini gerçekleştirdik. Minimal invaziv kalp cerrahisi, küçük kesilerle kalbe ulaşılarak gerçekleştirilen ameliyatları ifade eden bir kavramdır. Geleneksel yöntemlerle yapılan açık kalp ameliyatlarında göğsün ortasında bulunan ve "iman tahtası" olarak bilinen kemiğin kesilmesi gerekmektedir. Bu durum özellikle kalp ameliyatları sonrası iyileşme dönemini zorlaştırmakta ve uzatmaktadır. Gelişen teknoloji sayesinde üretilen yeni nesil malzemelerle kalp ameliyatları, göğüs ortadan yarılmadan, göğüs duvarı bütünlüğü bozulmadan, kemik kesilmeden küçük kesilerle aynı nitelikte ve etkinlikte gerçekleştirilebilmektedir. Ameliyatın özelliğine göre sol ya da sağ kaburgaların arasından, koltuk altından, meme altından ya da dış kıvrımından 4-5 santimlik kesilerle yapılabilmektedir. Tabii öncelikle hastanın uygunluk durumunun belirlenmesi için gerekli test, analiz ve değerlendirilmelerin yapılması gerekmektedir" dedi.

Bu yöntem ile yapılan kalp ameliyatlarının hem ameliyat esnasında hem de ameliyat sonrasında özellikle hasta için ciddi avantajlar sağladığına dikkat çeken Doç. Dr. Kahraman, "Cerrahi kesinin küçük olması ve herhangi bir kemik dokunun kesilmemesi sayesinde kanama ve komplikasyon riski daha düşüktür. Kalbe ulaşırken daha az doku ile karşılaşıldığından meydana gelebilecek doku hasarlarının önüne geçilmesini ve hastanın daha erken taburcu olmasını sağlar. Ameliyat sonrası hızlı bir şekilde günlük hayata dönülebilir, iyileşme dönemi kısadır" şeklinde konuştu.

Yapılan ameliyat sonrası sağlığına kavuştuğunu ve her geçen gün daha da iyileştiğini dile getiren hasta Sayime Tayır ise, "Ameliyat sonrası çok şükür iyi oldum. Önceki halimden eser yok, eski vaziyetime ve sağlığıma döndüm. İlgi ve alakalarından ötürü Bursa Şehir Hastanemize ve doktoruma çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2372 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim