• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 5 °C
  • Antalya 12 °C
  • İzmir 9 °C

Bunlar olmuyorsa gelişme geriliği vardır!

Bunlar olmuyorsa gelişme geriliği vardır!
Eğer çocuk yılda 2 kilo almıyorsa ve yılda boyu 6 santimetre uzamıyorsa, büyüme ve gelişme geriliği var demektir.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Özgür Aydın, çocuklarda yıllık kilo alma ve boy uzamalarının iyi takip edilmesi gerektiğini belirterek, "Eğer çocuk yılda 2 kilo almıyorsa ve yılda boyu 6 santimetre uzamıyorsa, büyüme ve gelişme geriliği var demektir" denildi.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Özgür Aydın, çocuk gelişimiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Kilo alımı ve boy uzaması iyi takip edilmelidir. Bazı aileler, hemen endişeye kapılır. Ancak bunun altında genetik nedenlerin de olduğunu bilmek son derece faydalıdır.

Çocuğumuzun 2 yaşından sonra yılda ortalama 2 kilo olması ve ortalama da boyu 6 santimetre uzaması normaldir. Eğer çocuk yılda 2 kilo almıyorsa ve yılda boyu 6 santimetre uzamıyorsa, büyüme ve gelişme geriliği var demektir. Bu mutlaka araştırılmalıdır" şeklinde konuştu.

Çocukların yaşıtlarından boyu kısa olmasının bir patolojik, bir hastalığın olmayabileceğine dikkat çeken Uzman Dr. Özgür Aydın, "Bazen gelişme geriliği olabilir. Bunu ancak çocuk uzmanı, endokrinoloji polikliniği çözer. Kilo almamak, büyüme gelişmesinde ilk çıkacak problemdir. Büyüme gelişme geriliği önce kilo almamayla başlar. Kilo almama, bir patolojik bulgusudur. Toplumda yanlış bir kanı var. Eğer çocuğun boyu normalse, kilosu boyuna göre azsa, bunun boya verdiği düşünülüp, çocukta herhangi bir patoloji olmadığı düşünülür. Halbuki, büyüme gelişme geriliği öncelikle kilo almamayla başlar. Dolayısıyla, çocuğun boyunun normal, kilosunun düşük olması patolojinin ön bulgusudur. Bu durumlarda mutlaka bir çocuk uzmanına başvuru yapmak gerekir" ifadelerini kullandı.



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5917 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim