• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 11 °C
  • İzmir 10 °C

Bu Yaz Terlemeye Paydos

Bu Yaz Terlemeye Paydos
Saygı Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Gülden Kökümer, aşırı terleme sorunu yaşayanlar için botoksun alternatif bir çözüm olabileceğini belirtirken...

Saygı Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Gülden Kökümer, aşırı terleme sorunu yaşayanlar için botoksun alternatif bir çözüm olabileceğini belirtirken aşırı terleme ve aşırı terlemeye karşı yapılan botoks uygulaması hakkında da detaylı bilgiler verdi.

Dr. Gülden Kökümer, hiperhidroz olarak da bilinen aşırı terlemenin ise ter bezlerinin aşırı çalışması sonucunda deriye salgılanan terin normalden fazla olması durumu olduğunu, bunun her yaşta ve cinsiyette görülebileceğini belirtti. Aşırı terleme şikâyetlerinin kişinin ruh halini olumsuz etkileyebildiğinden, sosyal hayatı kısıtlayabildiğinden, kıyafet seçimini belirleyip okul ve iş verimini düşürebildiğinden bahseden Kökümer, bu türde sorunlar yaşayan kişilerin deneyimli bir hekimden yardım alması ve tedavi edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Saygı Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Gülden Kökümer, son yıllarda aşırı terleme tedavisinde sıklıkla tercih edilen botoks uygulaması hakkındaki bilgilendirmelerine şöyle devam etti: "Güvenilir, hayatı kolaylaştıran ve ameliyatsız olan bu yöntemle vücudun özellik koltukaltı, el ve ayak bölgesine uygulanabilen botoks, terleyen bölgedeki sinir iletimini geçici olarak durdurur. Botoks, kolinerjik sinir uçlarından asetilkolin salınımını engelleyerek ekrin ter bezlerinin çalışmasını engeller ve ter üretimini durdurur. Bu işlem sırasında ter bezlerine kalıcı bir zarar verilmez. Yani botoks uygulamasının etkisi geçtikten sonra ter bezleri yeniden ter üretmeye devam eder.

Aşırı terleme sorunu yaşayan kişiler, botoks uygulamasıyla terleme sorunlarına çare bulabilirler.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 869 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim